La Casa de Cultura d’Altea acollirà el curs “Obradors per elaborats Alimentaris artesans” el dissabte 28 d’octubre amb una durada de 6 hores que s’implementaran en una única jornada, de 9:00 a 15:00 hores.
S’abordaran tots els aspectes bàsics a tenir en compte a l’hora de començar una xicoteta empresa de transformació agroalimentària. S’informarà de les necessitats legals i tècniques per emprendre l’elaboració de productes alimentaris artesanalment, en les modalitats d’obrador individual o col·lectiu. El curs està dirigit a persones interessades en iniciar una activitat d’elaboració, així com aquelles persones dedicades a la dinamització local-rural com l’Agència de Desenvolupament Local.
El curs és gratuït i està finançat per la Generalitat Valenciana a través del Servei de Producció Ecològica, Innovació i Tecnologia; a més està organitzat per la Plataforma per la Sobirania Alimentària de València i CERAI, amb la col·laboració de la Regidoria d’Agricultura i Pesca de l’Ajuntament d’Altea.
La regidora de Medi Ambient, Beatriz Nomdedéu, destaca la importància de l’esdeveniment; “És un curs imprescindible per a totes aquelles persones interessades en iniciar una activitat per compte relacionada amb la transformació agroalimentària”.
Per a poderse inscriure i obtenir més informació:
- Inés 677777893 inpaval@gmail.com
- Marta 650966072 agroecologica@gmail.com
L’horari de la jornada serà el següent:
09:00h Presentació i introducció al curs
09:30h Seguretat Alimentària: Normativa vigent i aspectes tècnics. Requisits generals
11:00h Pausa
11:30h APPCC. Sistema d’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crítics. Pla d’Autocontrol. Flexibilitat i Exempcions. Traçabilitat. Validació de pràctiques alternatives.
13:00h Pausa
13:30h Pràctica sobre fitxes, documents i registres reals d’un Pla d’Autocontrol
15:00h Cloenda del curs