Select Page

Diego Martínez ha donat a conèixer la subvenció que la Diputació d’Alacant destinarà a diferents projectes que aquesta àrea està duent a terme i que seguirà desenvolupant en els pròxims mesos.

El regidor de Benestar Social ha informat dels diferents projectes que s’engloben en la subvenció atorgada per la Diputació, com és el que recentment ha tingut lloc al llarg del transcurs de les ‘’24 hores de Futbet’’,  “Coneixement i Bona Lletra” al que s’han destinat 930’68€ inclòs en la campanya de prevenció dels risc pel consum d’alcohol i la conscienciació de gaudir de manera responsable dels moments d’oci.

També s’ha finançat amb 1.831’14€ el Curs de Nacionalitat dirigit a ciutadans estrangers, amb la pretensió de facilitar-los la informació i recursos necessaris per a iniciar el procediment de nacionalitat espanyola.

Un altre dels cursos que ha rebut subvenció, en aquest cas de 1.858’50€, tal com contínua informant l’edil, ha sigut el de Noves Tecnologies per a la inclusió sociolaboral que vol acostar i formar en l’ús de les TIC aplicades a la cerca d’ocupació a les persones més desfavorides.

L’Escola d’Acollida, dotada amb 1.858’50€, ha sigut un altre dels projectes en els quals participa econòmicament la Diputació d’Alacant. Un curs que té per finalitat facilitar estratègies a les persones estrangeres empadronades perquè la seua integració siga el més fàcil posible, oferint continguts de llengua castellana i valenciana, geografia i història, legislació bàsica i altra informació com a estrangeria, habitatge, educació, sanitat, etc.

Diego Martínez ha continuat explicant que s’han destinat 1.718’42€ de la Diputació per al contracte d’una advocada per a assessorament jurídic que oferirà un servei específic majoritàriament per a dones. Servei emmarcat en el pla estratègic estatal i autonòmic per a la igualtat i violència de gènere. “Un apartat més que necessari”, com apuntava el regidor, que a més realitzarà de forma puntual tallers o programes.

En quant al Servei d’Ajuda s’han destinat 13.011€. Servei que tracta de contribuir al benestar i qualitat de vida dels ciutadans, al mateix temps que pretén augmentar la seua autonomia personal i prevenir o tractar situacions de marginació, aïllament, abandó o emergència.

A les Prestacions Econòmiques Individualitzades per a remeiar una situació d’urgent necessitat o greument deteriorada que afecten a l’autonomia personal de qualsevol ciutadà s’han destinat 10.991€; com ha pormenoritzat el regidor.
Finalment, Diego Martínez ha avançat que la campanya d’esterilització de gats, en la qual participen diverses clíniques veterinàries de la localitat, està subvencionada amb 3.317’66 euros.

El regidor de Benestar Social ha agraït a la Diputació d’Alacant la seua implicació en aquestes propostes i la dotació de 35.516’90€ que, segons el propi edil, “es destinen a projectes més que estudiats perquè repercutisquen al màxim en el benefici de la ciutadania i que tenen en compte als col·lectius més desfavorits que són els més vulnerables”.

Pin It on Pinterest