Select Page

La passada setmana es celebrava el quart Consell Municipal de Comerç i Turisme d’enguany, presidit per la regidora d’estes àrees, Anna Alvado. Com és habitual, són molts els punts de l’ordre del dia que es tracten, començant sempre pels de Comerç, per conciliar amb l’horari laboral, seguint a continuació amb els de Turisme.

En aquesta ocasió, com a punts més importants cal destacar l’inici del Pla de Dinamització Comercial d’Altea, i la informació relativa a aquest: cronograma d’actuacions (10 setmanes efectives de treball), qüestionari de satisfacció comercial a habitants, turistes i comerços, i tancament de dates per a la realització dels dos focusgroups amb habitants, més dues sessions grupals amb comerciants.

També es van valorar les últimes campanyes comercials realitzades, tant en comerç (1000botigues1000motius), com en hostaleria (la Cuina de les Barques), sent la valoració molt positiva. A la reunió també es va apuntar que cal millorar la implicació dels establiments, tant comercials com d’hostaleria, perquè aquestes campanyes tinguen una repercussió mediàtica més àmplia.

El director de l’Hotel SH Villa Gadea, Enrique Más, va explicar la importància de la reunió mantinguda amb l’operador turístic Jet2holidays, per la quantitat de turistes que es poden desplaçar a la nostra localitat en els mesos de baixa temporalitat. El perfil del turista que aportarien és el de persones majors de poder adquisitiu mitjà-alt i interessats en realitzar un turisme actiu, de manera que beneficiarien a tots els sectors econòmics de la localitat.

També es va abordar la realització de la XXXI edició del Castell de l’Olla. A causa de la importància d’aquest esdeveniment i la repercussió mediàtica que té, es va acordar la realització d’un estudi per valorar i quantificar l’impacte mediàtic aconseguit.

A més d’aquestos temes, també es va parlar dels punts d’informació turística habilitats per a aquest estiu; l’ajornament de la modificació de l’ordenança de la OVP fins després de l’estiu; la valoració del tren turístic, molt positiva pels membres assistents; i la possible modificació dels estatuts per agilitzar el nomenament dels membres del Consell, acordant tractar-ho en el pròxim Consell de setembre.

Pin It on Pinterest