Select Page

El passat divendres l’auditori de la plaça de l’Aigua va acollir l’acte de presentació del llibre ‘’Poblaments d’Altea 1279 – 1617’’, de Francesc Torres Faus i Júlia Campón Gonzalbo, editat per Lanuza Edicions en commemoració del 400 aniversari de la Carta de Poblament d’Altea i en homenatge a Pere Maria Orts i Bosch i Jaume Pastor Fluixà, gràcies als quals hui coneixem la fundació del nostre poble.

L’acte va comptar amb les intervencions de destacats representants de la cultura valenciana, com ara: Ramón Ferrer Navarro (president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua), Joan Borja i Sanz (director de la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant i del Departament de Publicacions i Investigació de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert), Jesús Huguet Pascual (ha estat Cap de Publicacions de la Conselleria de  Cultura i director general de Política Lingüística), Francesc Torres Faus (director de l’Arxiu del Regne de València), Júlia Campón Gonzalvo (historiadora i professora universitària), així com de l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares Cortés, que va tancar l’acte, precedit per Josep Lanuza Llinares, responsable de Lanuza Edicions.

Durant la seua intervenció l’alcalde d’Altea recordava la importància d’este any per al poble d’Altea. ‘’Des de l’Ajuntament hem volgut recordar al llarg de l’any la data tan significativa de l’11 de gener de 1617, l’atorgament de la Carta de Poblament d’Altea, amb diversos actes commemoratius, com el que hui celebrem, iniciativa de Josep Lanuza, i amb el suport de l’Ajuntament d’Altea’’.

Així mateix, Jaume Llinares agraïa públicament ‘’l’esforç i dedicació a la cultura alteana de Josep Lanuza, per haver engegat este acte de presentació de l’obra ‘Poblaments d’Altea’ i el projecte Bellaguarda Màgica en homenatge a Pere María Orts i Bosch i Jaume Pastor Fluixà, dos dels intel·lectuals més destacats de la cultura valenciana, amb la participació de personalitats molt destacades de l’àmbit cultural valencià, amb les quals és un honor compartir aquest acte’’. L’alcalde també va destacar ‘’la magnífica introducció històrica, entre ambdues dates, realitzada per la historiadora medievalista Júlia Campón Gonzalbo, i el pròleg de Francesc Torres Faus, acompanyada de gravats amb temes simbòlics d’Altea’’.

D’esta històrica edició es publicaran només 150 exemplars, com va anunciar Josep Lanuza, dels quals un es dipositarà a la Biblioteca Municipal per a la seua consulta pública.

Seguidament, va tindre lloc la I Trobada ‘’Bellaguarda Màgica’’ un sopar amenitzat pel grup Musicants i la lectura de poemes a l’emblemàtica plaça de la Cantereria.

Pin It on Pinterest