Select Page

Aquest dimarts 18 de juliol, a les 20:00h, en el Saló d’Actes de la Cooperativa Agrícola, tindrà lloc la conferència informativa sobre Xylella Fastidiosa, a càrrec de tècnics de l’Unió de Llauradors.

La xylella fastidiosa és un bacteri que s’allotja en el xilema de les plantes i és la responsable de diverses malalties d’importància econòmica per a la producció agrícola: clorosis variegada dels cítrics, malaltia de Pierce en la vinya, Phony Peach en presseguer, nanisme de l’alfals i el cremat de fulles en altres espècies llenyoses.

La seua transmissió és per vectors, tots ells hemípteres que s’alimenten del xilema de les plantes. Aquest bacteri provoca un decaïment ràpid i generalitzat de la planta, produint-se, en els casos més greus, la seca de fulles i branques, i finalment la mort de tota la planta. En moltes de les espècies hospedantes, la presència del bacteri no manifesta símptoma algun, la qual cosa dificulta enormement la seua detecció.
El passat mes de juny es va anunciar la primera detecció del bacteri en la península, concretament en una parcel·la d’ametlers del Castell de Guadalest.

Per a la difusió de mesures d’identificació, control i prevenció de la plaga la Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament d’Altea, juntament amb l’Unió de Llauradors, organitza aquesta conferència en col·laboració amb la Cooperativa Agrícola d’Altea.

Pin It on Pinterest