Select Page

Previ a la visita al niu de metralladores l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, presidiran a la Casa Gadea l’acte de presentació dels objectius de la Llei de Memòria Històrica.

Este dijous, 6 de juliol, tindrà lloc la presentació dels treballs de recuperació del niu de metralladores de l’Olla d’Altea, a càrrec dels responsables d’Albalat-Arqueologia i Gestió del Patrimoni. Serà un acte obert a tot el públic per donar a conèixer estos treballs que han pogut realitzar-se gràcies a la Regidoria d’Urbanisme que ha destinat una partida pressupostària per a la recuperació de Patrimoni amb l’objectiu de ‘’consolidar i habilitar aquest bé per a fer-lo visitable, al temps que es posa en valor el patrimoni històric d’Altea’’, com assenyalava la regidora de l’àrea, Imma Orozco.

Previ a la visita al niu de metralladores restaurat, a les 18.30 hores l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, acompanyat per la resta de membres de l’equip de govern, rebrà la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, a Villa Gadea on tindrà lloc la presentació dels objectius de la Llei de Memòria Històrica.

Aquestos nius de metralladores, anomenats popularment búnquers, van ser construïts en 1937, durant la Guerra Civil espanyola. Després que la flota republicana perguera el control de les costes mediterrànies baix el bloqueig naval que imposaven italians i alemanys, es van planificar aquestes defenses costaneres per repel·lir un eventual desembarcament de l’exèrcit franquista. No obstant això, mai es van instal·lar les metralladores i acabat el conflicte van ser abandonats. En total eren vuit els que vigilaven la badia d’Altea, dels quals actualment només romanen dos: el de Cap Negret i el de l’Olla.

Pin It on Pinterest