Select Page

Dissabte que ve, 1 de juliol, s’inaugura la 34a Mostra d’Artesania, una de les propostes més atractives de l’oferta estival a Altea, que romandrà a la plaça de l’església fins al pròxim 3 de setembre de 19.30 a 00.30 hores.

La Mostra, impulsada per la Regidoria de Cultura i UNART (la Unió d’Artesans d’Altea), comptarà enguany amb la participació de 20 estands que oferiran dissenys fets a mà i artesania de qualitat amb una àmplia varietat d’oficis especialitzats en el tractament artesanal de materials com metalls preciosos, metalls, vidre, fusta, paper, ceràmica, seda, etc. L’objectiu de la Mostra és fomentar l’artesania a Altea i que l’obra dels artesans siga considerada pel seu alt valor sociocultural. El tipus de productes que s’ofereixen són artístics i de creació amb un alt grau de manipulació en matèries primeres i de contrastada qualitat.

A més de visitar les parades per conèixer els distints productes que s’ofereixen, la Mostra proposa una sèrie d’activitats i tallers gratuïts oberts a tot el públic els dimecres de juliol i agost. Els concerts tindran lloc a les 22 hores, els tallers a les 20 hores i el teatre familiar a les 20.30 hores (consultar la programació).

El regidor de Cultura, Diego Zaragozí, ha agraït el treball d’UNART i de tots els artesans que cada any ens sorprenen amb noves propostes creatives a la Mostra. El regidor també ha volgut remarcar la trajectòria de la Mostra com ‘’una de les més importants i consolidades del seu sector a nivell nacional, on destaca l’alta qualitat dels artesans, els processos de creació a mà, els materials i el disseny de cada un dels productes amb el valor afegit que suposa el que propi artesà estiga present en la seua parada per explicar el procés creatiu de la peça’’.

Un jurat decidirà els premis de la Mostra al millor estand, la millor peça única i l’Associació UNART atorgarà també el seu premi, que suposa l’accés directe a la Mostra de l’any que ve.

Diego Zaragozí ha aprofitat per convidar a alteans i visitants a conèixer esta proposta cultural i les creacions a concurs ‘’perquè és una magnífica oportunitat per conèixer de prop i amb tot luxe de detalls el millor treball de cada un dels artesans a través d’aquesta peça única”.

Programació Mostra:

Programació Mostra

Programació Mostra (productes)

 

Pin It on Pinterest