Select Page

El plenari ordinari celebrat dijous a la vesprada va aprovar regularitzar els contractes de 6 professors del Conservatori Professional de Música d’Altea i d’una treballadora (advocada) que encadenava 12 anys de contractes irregulars.

La proposta de l’equip de govern assegura la continuïtat d’estos estudis musicals a la nostra localitat i va comptar amb el suport dels vots a favor dels grups de l’equip de govern (Compromís, PSPV-PSOE i Altea amb Trellat) i CIPAL i l’abstenció del PP.

Diego Zaragozí va explicar els antecedents que han portat a la situació actual del Conservatori, per la qual l’Ajuntament ha hagut d’actuar per assegurar la seua continuïtat i regularitzar la situació laboral de 6 professors. ‘’La legislació vigent havia produït que des de 2012 fins al dia de hui l’Ajuntament no poguera contractar més professorat per al Conservatori Professional d’Altea. En este sentit, i per tal de solucionar les baixes i cobrir les places existents, des del Departament de Recursos Humans, juntament amb els tècnics municipals, s’havia adoptat la solució de contractar als professors com a autònoms per assegurar el normal funcionament del Conservatori d’Altea’’. ‘’Fins ara este sistema de contractació ha sigut tolerat, -afegia Zaragozí-, però arran d’una denuncia i la posterior resolució de la inspecció de treball s’obligava a l’Ajuntament a regularitzar la situació d’estos treballadors autònoms, perquè es considera que formen part de la plantilla municipal’’.

En la mateixa situació es trobava l’altra treballadora municipal que també va veure regulada la seua relació laboral amb l’Ajuntament.

Davant esta situació la solució, després de consultar amb els tècnics municipals i fonts externes a l’Ajuntament, era ben clara, ‘’o s’acomiadava a estos 6 treballadors o es regularitzava la seua situació, perquè a efectes de la Seguretat Social estos professionals ja formaven part de la plantilla de l’Ajuntament d’Altea’’, informava el regidor. A més, des de la Direcció del propi centre educatiu musical s’assegurava que en cas de baixa o acomiadament d’estos professors el Conservatori no podria seguir amb la seua tasca habitual i al mes de setembre no podria continuar amb les classes.

Per a l’equip de govern la solució solament passava per assegurar la continuïtat del Conservatori i dels seus treballadors. ‘’És prioritari que el Conservatori tire endavant en les millors condicions possibles tant per als seus treballadors com per als 250 alumnes que hi assisteixen actualment. Afortunadament, funciona com un gran centre educatiu, comptem amb una elit de professors i cada any exportem excel·lents músics fora d’Altea que segueixen ampliant la seua formació musical’’.

Diego Zaragozí recordava que l’objectiu de l’equip de govern és ‘’des del principi de legislatura aconseguir que Conselleria d’Educació assumisca la gestió del Conservatori, per això hem de seguir treballant perquè sobrevisca i siga sent un centre punter i un dels elegits per Conselleria per fer-se càrrec de la seua gestió’’.

Finalment, el regidor dedicava paraules d’agraïment a tots els professors i als que han vist regularitzada la seua situació, ‘’perquè han treballat de valent en condicions inferiors als seus companys i era necessària una solució definitiva’’.

Pin It on Pinterest