Select Page

Jaume Llinares: ”Ens uneix un objectiu comú als membres d’este govern, com és la millora de la part social del poble, i sobre eixa inquietud seguirem treballant perquè sempre guanye la paraula i el consens i no els interessos econòmics”.

S’han complit dos anys al front de l’Ajuntament d’Altea de l’actual equip de govern i per esta raó l’alcalde del municipi, Jaume Llinares, ha fet balanç del que han suposat estos 24 mesos de legislatura encapçalada per un equip de govern ”d’esquerres i progressista”, -com així ho ha definit l’alcalde-, que conformen Compromís, PSPV-PSOE i Altea amb Trellat.

‘’La valoració d’estos dos anys de govern és molt positiva’’, en paraules del propi alcalde. ”Estic satisfet i amb molta il·lusió per seguir governant per als alteans i alteanes els dos anys que queden de legislatura”.

Projectes més destacats

Entre els projectes més destacats de la legislatura, l’alcalde s’ha referit a dos importants infraestructures portades a terme a la nostra localitat. Per una banda, la rehabilitació mediambiental de la façana costera del nucli urbà d’Altea, que ha permès tornar a gaudir, després de 40 anys, de la platja de l’Espigó al centre del poble. Per una altra, les obres de millora de la línia 9 del TRAM al seu pas per Altea i Calp. ”Han sigut dos obres amb una inversió que supera els 13 milions de euros i que eren molt necessàries per a Altea; no obstant això, seguim demandant al Ministeri la continuació de les obres de la façana litoral fins al Port, el que realment completaria este projecte”. A més, l’alcalde també ha avançat que està previst en breu licitar l’electrificació del TRAM, ‘’el que suposarà un estalvi de temps per arribar a Alacant amb este medi de transport públic’’. L’alliberament de l’AP-7 també ha sigut una reivindicació de l’equip de govern que confia en que així siga al 2019, com una alternativa definitiva a la variant.

L’alcalde també ha fet menció a les obres que s’han portat a terme als carrers del poble. ”Hem seguit un objectiu comú que és facilitar l’accessibilitat a tota la ciutadania en la seua mobilitat pel poble, en eixe sentit s’han dissenyat estes actuacions, com ara les obres de millora de les voreres, entre moltes altres”.

La commemoració enguany del 400 aniversari de la Carta de Poblament d’Altea també ha sigut un dels esdeveniments que l’alcalde ha volgut remarcar. En este sentit, ha valorat molt especialment l’esforç que s’ha realitzat des de l’Ajuntament d’Altea per celebrar esta data tan significativa ”amb actes dels quals estic ben orgullós com ara el Plenari Institucional, els Premis de Literatura i Investigació, Com Sona l’ESO, les Trobades d’Escoles en Valencià, la creació de les dos càtedres -la càtedra Enric Valor amb l’UA i la càtedra Anetta Nicoli amb la UMH- que donaran vida a la casa Gadea, exposicions, cicles literaris, conferències, concerts i un llarg etcètera”.

Jaume Llinares ha fet menció també a altres actuacions importants per a Altea que s’han engegat al llarg d’estos dos anys, com el treball que s’està realitzant sobre el PGOU i l’estratègia de la façana litoral; l’acabament de l’escoleta que ”prompte estarà oberta i en funcionament”; el projecte dels accessos a Altea la Vella; les obres del camp de futbol d’Altea la Vella, ”que començaran en poques setmanes”; la millora del servei de neteja i la seua gestió per la PDM; la posada en funcionament del Guarda Rural; la creació de l’Oficina de Projectes Europeus; la sol·licitud de subvencions com els EDUSI; entre molts altres projectes. ”És molt el treball que s’ha realitzat al llarg d’estos dos anys, per això vullc felicitar a totes els membres de l’equip de govern que, al capdavant de les seues regidories i amb tota l’autonomia, han desenvolupat una tasca molt significativa per al poble d’Altea i la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes del poble”.

Des de l’equip de govern també s’està treballant en la gestió interna de l’Ajuntament i la seua reestructuració, ”que donarà els seus fruits en una millora de l’atenció per a tota la ciutadania”. Un projecte que s’està realitzant en estos moments i pel que l’alcalde aposta fermament per agilitzar i modernitzar l’administració local.

Pacte de govern

Finalment, Jaume Llinares ha valorat l’estat del pacte de govern entre Compromís, PSPV-PSOE i Altea amb Trellat, ”que va suposar un canvi en la política alteana, que estàvem convençuts milloraria la forma de governar el nostre poble”. Després de dos anys l’alcalde assenyala que el pacte ha sigut molt positiu, ”malgrat les discrepàncies, que són positives perquè enriqueixen el debat i formen part de la nostra pluralitat com a distints partits polítics”. Jaume Llinares expressava que ”a partir d’ara ens haurem d’acostumar als pactes, vivim una nova etapa política i és molt complicat que es puguen donar majories absolutes, passem a una època de consens, on s’han d’explicar els projectes i fer que la ciutadania participe i compartisca els objectius per al seu poble”. ”Hem superat les previsions dels que no ens donaven més d’un any de vida, perquè la nova manera de treballar en política és esta”.

L’alcalde ha anunciat que es revisarà el pacte, ”no obstant això seguirem treballant tots tres grups pel bé i la qualitat de vida dels alteans i alteanes”. ”Ens uneix un objectiu comú als membres d’este govern, com és la millora de la part social del poble, i sobre eixa inquietud seguirem treballant perquè sempre guanye la paraula i el consens i no els interessos econòmics. Hem demostrat que sí que és possible, i ens queden dos anys amb molta il·lusió per portar endavant els compromisos que tenim amb els alteans i alteanes”.

Pin It on Pinterest