Select Page

En la setmana del Medi Ambient, el dilluns es celebrava el Dia Mundial del Medi Ambient, des de l’Ajuntament d’Altea es reforça el compromís i treball en pro d’una gestió respectuosa amb al medi natural que ens rodeja. Per aquest motiu, Altea s’ha adherit al Pacte dels Alcaldes Pel Clima i l’Energia, com així es va aprovar al plenari de la corporació municipal del mes d’abril.

Esta iniciativa de la Comissió Europea és la iniciativa urbana més gran del món en matèria de clima i energia. El Pacte dels Alcaldes Pel Clima i l’Energia agrupa a milers d’autoritats locals i regionals amb el compromís voluntari d’aplicar als seus territoris els objectius climàtics i energètics de la UE. Els nous firmants, entre els que es troba el nostre municipi, prometen reduir les emissions de CO2 en almenys un 40% d’ací a 2030 i adoptar un enfocament integral per abordar l’atenuació del canvi climàtic i l’adaptació a este.

Per tant, este Ajuntament es compromet bàsicament a:

  • Reduir les emissions de CO2 (i, possiblement, altres emissions de gasos d’efecte hivernacle) al seu territori en un 40% com a mínim d’ací a 2030, en particular a través de la millora de l’eficiència energètica i un major ús de fonts d’energia renovable.
  • Augmentar la seua resiliència mitjançant l’adaptació a les repercussions del canvi climàtic.

Per tal de traduir estos compromisos en fets, l’Ajuntament es compromet a seguir el següent plantejament per etapes:

  • Dur a terme un inventari d’emissions de referència i una avaluació de riscos i vulnerabilitats derivats del canvi climàtic.
  • Presentar un Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible en un termini de dos anys a partir de la data de la decisió de l’Ajuntament.
  • Elaborar un informe de situació almenys cada dos anys a partir de la presentació del Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible amb finalitats d’avaluació, seguiment i control.

 

 

Pin It on Pinterest