Select Page

La Regidora d’Educació amb la col·laboració de la Policia Local d’Altea ha tornat a organitzar els cursets d’Educació Vial als cinc col·legis públics d’Altea amb l’objectiu que els xiquets i xiquetes de l’últim cicle de Primària aprenguen les normes de trànsit de manera lúdica.

En total són 500 xiquets i xiquetes de 4t, 5é i 6é de Primària els que estan gaudint d’aquesta activitat. Per a la regidora d’Educació, Vicenta Pérez, ‘’és molt important que els xiquets adquirisquen coneixements d’educació vial, i que ho facen de manera que puguen participar, aprendre i, sobretot, divertir-se; al cap i a la fi és una forma d’ensenyar-los a conviure entre ells com a vianants i com a conductors per a poder anar amb més cura quan circulen pel poble”.

Eva Lemus, la Policia Local encarregada d’impartir les sessions, ha explicat que les activitats s‘han dividit en dos parts, una teòrica i l’altra pràctica. Les classes teòriques es realitzen a les aules i les pràctiques en zones exteriors habilitades per a l’efecte. Els col·legis El Blanquinal, Garganes i Les Rotes realitzen les pràctiques al circuit que s’ha habilitat al pàrquing de la Universitat. El CEIP d’Altea la Vella al pati de la seua escola i el centre de l’Olla a l’aparcament de Villa Gadea.

Com ha informat Eva Lemus, ‘’a les aules s’ensenyen les normes i desprès al circuit es realitza la pràctica mitjançant rols. El que més agrada als menuts és el de policia, ja que els deixem la jaqueta de l’uniforme. També practiquen el rol de conductor, que es realitza amb bicicleta i casc i, per últim, i també molt important, és el rol de vianant’’.

Pin It on Pinterest