Select Page

Dani Miquel serà l’encarregat del concert de cloenda del curs que tindrà lloc el 13 de maig a la plaça de l’Ajuntament.

Per tercer any consecutiu Altea acull els dies 5 i 6 i 12 i 13 de maig el III Curs de Literatura Popular que organitza la Universitat d’Alacant, enguany centrat en la temàtica dels contacontes a l’escola, i que compta amb el suport de l’Ajuntament d’Altea i l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.

Més de 150 persones entre alumnes i professors participaran en esta tercera edició que es celebrarà saló d’actes del Centre Social d’Altea i que també comptarà amb activitats als carrers i places d’Altea.

‘’Quin és el paper dels contacontes al segle XXI? Serà la pregunta que, volem respondre al curs’’, ha explicat Joan Borja, director del mateix. ‘’L’objectiu d’esta activitat, afegia Borja, és establir un diàleg entre els professionals de dos àmbits, és a dir, entre els professionals de les arts escèniques com ara els contacontes i actors, que són professionals de la paraula; amb els professionals de la pedagogia i la didàctica: els mestres’’. A través d’este diàleg entre mestres i contacontes, s’establiran estratègies comunes en l’àmbit de la paraula i la fantasia per a la millor formació dels xiquets.

El curs conta amb destacats ponents com Josep M. Escolano, Joan Nave, Anna Ballester, Vicent Vidal, Llorenç Giménez, Almudena Francés, Carles Cano, Juanvi Martín, el propi Joan Borja i Blai Senabre, director d’Encontes, el festival de narració oral que es celebra a Altea del 16 al 21 de maig. El cantant de música infantil i contador d’històries Dani Miquel, serà l’encarregat de la cloenda del curs, el dia 13 de maig a les 12.30 h a la plaça de l’Ajuntament, amb el concert ‘’La Vida és una Festa’’ que serà obert per a tot el públic que vullga assistir.

El regidor de Cultura, Diego Zaragozí, ha destacat la consolidació d’este curs a Altea, que situa a la nostra localitat com la capital de la ‘’literatura i la fantasia popular’’ i ha volgut convidar a tots els xiquets i xiquetes al concert de cloenda del curs, obert a tot el públic que vullga participar. A més, Zaragozí ha posat l’accent en la important programació d’activitats que Altea celebrarà al llarg d’esta primavera com ara la Setmana de Música Antiga i Barroca, Encontes, Com Sona l’ESO i les Trobades d’Escoles en Valencià, ‘’el que ens situa en el lloc de referència per a la cultura, la música i la literatura valenciana’’.

 

Més informació: https://dfc.ua.es/es/actividades/cursos/literatura-popular/iii-curso-de-literatura-popular.html

 

 

Pin It on Pinterest