Select Page

El dia gran de les Festes de Sant Vicent del Captivador de la Nucia va reunir ahir, dilluns 24 d’abril, a l’ermita als tres alcaldes de les localitats implicades en la festa: Jaume Llinares, alcalde d’Altea; Vicente Arques, alcalde de l’Alfàs del Pi i Bernabé Cano, alcalde de la Nucia. Així com autoritats, regidors i veïns de les tres poblacions de la Marina Baixa, que s’han “agermanat” un any més baix el pi centenari i l’ermita de Sant Vicent del Captivador.

Aquest cap de setmana, del 21 al 24 d’abril, s’han celebrat les Festes de Sant Vicent de La Nucia 2017, en honor a Sant Vicent Ferrer a l’ermita del Captivador de la Nucia, situada en un encreuament de camins entre la Nucia, l’Alfàs del Pi i Altea. Festivitat que finalitzava ahir dilluns 24 d’abril amb la Diada de Sant Vicent. Aquestes intenses festes de quatre dies han comptat amb diversos actes: danses, albaes, cursa pedestre, volta a peu, curses infantils, pilota valenciana, activitats infantils, música rock, activitats al CEM Captivador, romeria i missa. Aquest any la climatologia ha acompanyat i s’han desenvolupat tots els actes del complet programa de festes.

Dia de Sant Vicent: Aplec, missa i danses

El dia de Sant Vicent ha començat amb la romeria de la imatge del sant des del CEM (Centre Educatiu Mediambiental) fins a l’ermita de Sant Vicent del Captivador, en què han participat la reina de les festes de La Nucia, Olga Fernández, i les seues dames, juntament amb els alcaldes i regidors de les tres poblacions (Altea, l’Alfàs del Pi i la Nucia), majorals i la dolçaina i tabalet. A continuació, es va realitzr la missa en honor al sant a l’Ermita de Captivador amb la participació de la Coral de l’Alfàs del Pi. En aquesta missa a l’aire lliure baix el pi de l’ermita es van cantar els goigs a Sant Vicent per a finalitzar l’eucaristia. Després de la missa el revolteo manual de la campana de l’ermita i els coets van donar ambient fins que va començar l’actuació del grup de Danses de Pedreguer.

La programació d’actes de les Festes de Sant Vicent Ferrer 2017 ha sigut organitzada per: les regidories de Cultura i Festes de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi i Altea, Ajuntament de la Nucia, Associació 2on Centenari de l’Ermita de Sant Vicent, parròquia de la Nucia i Majorals d’Agost 2017 Penya l’Afalak-Rebels.

 

 

 

 

Pin It on Pinterest