Select Page

El pròxim cap de setmana, del 21 al 24 d’abril, es celebren les Festes en honor a Sant Vicent Ferrer a l’ermita del Captivador de La Nucia (#SantVicentLaNucia2017), situada en un encreuament de camins entre la Nucia, l’Alfàs del Pi i Altea. Hi haurà actes de tota mena: danses, cursa pedestre, xerrada sobre el 350 aniversari de la Séquia Mare, activitats infantils, música, missa, romeria i pilota valenciana. Totes les activitats programades seran lliures i gratuïtes.
Aquesta festivitat varia cada any en el calendari ja que es celebra sempre el cap de setmana posterior al de Pasqua. La programació d’actes de les Festes de Sant Vicent Ferrer 2017 ha estat organitzada per les regidories de Festes i Cultura de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi, Altea i la Nucia, Associació 2on Centenari de l’Ermita de Sant Vicent, Parròquia de la Nucia i Majorals d’Agost 2017 Penya l’Afalak-Rebels.

“Dances i Albaes” i Pilota Valenciana
El dissabte 22 d’abril a les 16 hores hi haurà una partida de Pilota Valenciana, amenitzada pel Grup Dolçainers d’Altea. Després hi haurà “Tardeo amb la Bandeta l’Alegre Simfònica de La Nucia” a la carpa dels Majorals. Diumenge a les 17,15 hores a la plaça de l’Ermita actuaran el Grup de Danses i Albaes de l’Alfàs del Pi, el grup de Danses d’Altea “Bellaguarda Tradicions” i el Grup de Danses l’Almadrava de la Vila Joiosa.

Xerrada d’Antonio Gil Olcina
El catedràtic emèrit de la Universitat d’Alacant Antonio Gil Olcina i el catedràtic de Geografia Antonio Rico realitzaran una conferència sobre “Rec Major d’Alfàs del Pi-Benidorm-Sèquia Mare 1666-2016 (350 anys)”, el dilluns 24 d’abril a a les 10 al CEM Captivador.

24 d’abril “Dia de Sant Vicent”
El dilluns 24 d’abril, dia de Sant Vicent, a les 11,30 hores començarà la romeria de la imatge del sant que sortirà des del CEM del Captivador. A continuació es celebrarà la missa en honor al sant a la plaça de l’Ermita de Sant Vicent, que reunirà les autoritats locals d’Altea, l’Alfàs del Pi i La Nucia. A la missa participarà la Coral “l’Alfàs Canta”. Després de la missa actuarà el grup de Danses de Pedreguer.

Majorals 2017
El divendres 21 d’abril a la nit obrirà la carpa dels “Majorals 2017”, amb servei de barra i menjar 24 hores durant quatre dies, per recaptar diners per a les festes d’agost 2017. Hi haurà plats autòctons per menjar cada dia a la carpa dels Majorals: dissabte Fideuà, el diumenge Putxero amb pilotes i dilluns Paella. A la part musical divendres a la nit actuarà el grup “La Gran Babylon” i els rockers “Motor City”. Per tancar la nit amb DJ Mateu. El dissabte 22 d’abril serà el torn del grup “Ballumbia” i el diumenge actuaran “Mr. Pink “i” DJ Vicki Ramírez “.

# SantVicentLaNucia2017
Des de l’organització de les festes s’ha creat l’etiqueta: #SantVicentLaNucia2017, perquè tots els assistents pugen les seues fotos i comentaris a les diferents xarxes socials (Twitter, Instagram, Facebook … etc) amb aquesta etiqueta i puguen ser compartides per tots.
A la presentació del programa de les Festes de Sant Vicent 2017 han participat Vicent Ripoll, regidor de Festes d’Altea, Marisa Cortés, regidora de Festes de l’Alfàs del Pi, Pedro Lloret, regidor de Cultura de La Nucia i Sonia Gómez, presidenta dels Majorals 2017.

 

Pin It on Pinterest