Select Page

Amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de la Salud, que es celebrava el passat 7 d’abril, la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Altea va organitzar diverses activitats relacionades amb esta data.

Per una banda, es va presentar la posada en marxa de la nova llibreria en la sala d’espera de l’àrea de Pediatria, un banc de llibres infantils per a la promoció de la lectura i l’entreteniment dels més menuts mentre esperen l’atenció mèdica. Verónica López, regidora de l’àrea, explicava que ‘’és una iniciativa del Departament de Salut que hem volgut traslladar a Altea i que esperem tinga bona acollida entre els pacients de Pediatria. A més, es podrà ampliar en el futur a la planta de persones adultes’’. L’objectiu d’esta iniciativa és traslladar la importància de la lectura als més menuts i que els servisca com una eina d’entreteniment durant l’espera, al temps que s’incentiva l’esperit lector.

Olga Wodak, directora de Infermeria d’Atenció de Primària, donava més detalls sobre esta iniciativa que ‘’s’emmarca en el Pla d’Humanització de la Conselleria de Sanitat, en este cas dedicat als xiquets i xiquetes i que consisteix en una llibreria amb contes i llibres infantils i juvenils, per tal que els xiquets puguen dedicar temps a la lectura i l’entreteniment mentre esperen l’atenció mèdica’’. ‘’La idea és habilitar espais oberts de lectura en què els llibres puguen ser utilitzats per qualsevol usuari i / o treballador del centre, tant al centre com als domicilis particulars, assumint l’obligació moral de reintegrar-los al Centre de Salut per a la seua posterior utilització per altres persones’’.

El cost de la iniciativa és totalment gratuït, la llibreria s’ha iniciat amb donacions dels treballadors de la direcció del Departament i de la Biblioteca de l’Ajuntament d’Altea. A més, els usuaris també podran fer les seues donacions a esta iniciativa.

Les activitats de la jornada es van desenvolupar al Centre de Salut d’Altea, on també, per una altra banda, va tenir lloc una xarrada formativa sobre primers auxilis en lactants dirigida a mares, pares i les persones que estan en contacte directe amb nadons lactants. La xarrada, que va comptar amb una important assistència de públic, va estar a càrrec de les infermeres del DYA, Carmen Pilar Villar i Verònica Mallén, en col·laboració amb el Departament de Salud. L’objectiu de la xarrada es va centrar en l’orientació per tal de prevenir accidents domèstics i saber com s’ha de reaccionar en cas que ocorreguen.

Així mateix, el col·lectiu de Creu Roja Altea va habilitar una taula informativa a les portes del Centre de Salud d’Altea per tal de conscienciar sobre esta jornada, que enguany ha estat dedicada a la depressió i recordar les recomanacions per prevenir esta malaltia com: tenir cura del cos, la pràctica d’exercici, la importància d’una alimentació saludable i del descans i gaudir d’una vida social i familiar plena.

Emmarcat també en esta jornada el Centre de Salut d’Altea va acollir el nomenament d’Antonio Santonja com el nou director d’Atenció Primària del Departament de Salut.

Finalment, Verónica López tenia paraules d’agraïment cap a les persones participants en les activitats, per a DYA, el Departament de Salud de la Marina Baixa i la Coordinació de Infermeria i d’Atenció Mèdica del Centre de Salud d’Altea per la cessió de les instal·lacions per portar a terme estes activitats.

 

Pin It on Pinterest