Select Page

La Regidoria de Medi Ambient ha posat en funcionament el servei de protecció i vigilància dels espais naturals per mitjà de la figura del guarda rural que serà l’encarregat de portar a terme esta tasca.

Beatriu Nomdedeu, titular de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altea, ha presentat José Gabriel Fernández, que serà la persona encarregada de desenvolupar este treball. ‘’Actualment Altea compta amb moltes zones rurals que cal vigilar, així com una zona humida, i la localitat també forma part del Parc Natural de Serra Gelada, per això cal actuar amb mesures preventives com les que desenvoluparà el guarda rural’’, explicava Nomdedeu.

Les principals funcions del guarda són la vigilància i protecció del medi natural; el control de cremadors i permisos de crema; vigilància de les partides rurals i zones agrícoles, posant especial atenció als robatoris a l’agricultura; prevenció d’incendis en espais no urbanitzables (zones forestals, agrícoles, rústiques); control i seguiment d’abocaments il·legals; la pesca il·legal, avarament de cetacis i tortugues en la badia d’Altea.

A més, també prestarà serveis comuns d’interès agrari i altres funcions com l’assessorament de la gestió en el medi natural i forestal; la gestió de les diferents brigades que operen al medi natural com poden ser els voluntaris o qualsevol altra brigada, entre d’altres.

El servei es coordinarà mitjançant de la Policia Local, i qualsevol ciutadà que vullga notificar un incident o posar-se en contacte amb el servei o pot fer a través de la Policia Local. En este sentit, la regidora ha tingut paraules d’agraïment per a la Policia Local d’Altea, ‘’per l’acolliment a la nova figura de vigilància i la bona coordinació entre les dos regidories, Seguretat Ciutadana i Medi Ambient’’.

La regidora ha posat de manifest la importància que esta figura té per a la localitat d’Altea i per a la qualitat de vida de tots els ciutadans. ‘’Des de la Regidoria de Medi Ambient estem destinant recursos per posar en funcionament tot el que supose protegir i posar en valor estos espais que són els que ens aporten la viabilitat i la sostenibilitat medi ambiental per a les generacions futures’’.

El guarda rural és una figura amb més de 168 anys de història que ha estat present al llarg dels anys en tots els ajuntaments on era conegut popularment com el guarda de terme.

Pin It on Pinterest