Select Page
  • Fins el 31 de març es poden presentar propostes per a la borsa de cursos i tallers de la nova Aula de Cuina Municipal

 
El passat divendres s’inauguraven les instal·lacions de la nova Aula de Cuina Municipal, ubicada al primer pis de l’edifici de l’escola de Formació de Persones Adultes (FPA). La iniciativa naix de la Regidoria d’Educació amb l’objectiu de donar un nou ús a les antigues aules de laboratori que estaven inservibles i promocionar la cuina en totes les seues vessants. 

Encapçalava l’acte la regidora d’Educació, Vicenta Pérez, que va estar acompanyada per diversos regidors de l’equip de govern, així com una destacada representació del sector hostaler i comercial d’Altea, com el president d’Hospal, Vicent Orozco, entre d’altres. La nova aula de cuina es va presentar amb un ”showcooking” per part de Rubén López, cap de cuina del restaurant ”Diferns”, que va ser l’encarregat d’elaborar els plats de degustació d’este acte de inauguració. 

Vicenta Pérez es mostrava molt satisfeta per l’inici d’un nou projecte educatiu basat en la gastronomia, i manifestava que ”amb aquesta iniciativa es pretén fomentar el coneixement a la cuina, tant en bons usos com en receptes tradicionals, i donar més visibilitat als diferents sectors involucrats en l’alimentació (restauradors, proveedors, etc…) amb les propostes que ens puguen suggerir”. ‘’Pensem que en un poble com el nostre, fomentar el contacte i el coneixement de la cuina, pot afavorir a molts sectors, principalment al ciutadà que vulga aprendre a cuinar, però també al foment de la nostra gastronomia, donant suport a la tasca del sector de la restauració i dels nostres productes’’, afegia Pérez. 

Les instal·lacions han sigut adequades seguint el model d’una cuina industrial i, a partir d’ara, es realitzaran classes i cursos temàtics. També cabrà la possibilitat de llogar l’espai per a organitzar activitats relacionades amb la cuina i la gastronomia. L’aula compta amb 4 bancades amb diverses plaques de inducció cadascuna, forns, diversos aparells de cuina i un magatzen. La regidora ha manifestat que el que es pretén és que la ciutadania perceba esta cuina com la seua pròpia, ”ja que estarà al servici de totes i tots”. A més, els escolars d’Altea seran els protagonistes d’este espai, i seran els qui la inauguren elaborant una pizza en un curs de cuina aquesta mateixa setmana. 

Finalment, Vicenta Pérez ha volgut agrair a tots i totes els que han participat i als que ja han manifestat la seua voluntat de col·laborar en el desenvolupament d’esta aula de cuina.

Borsa de cursos de l’Aula de Cuina Municipal

Des de la Regidoria d’Educació s’ha anunciat recentment l’apertura del termini perquè les persones interessades puguen presentar les propostes del cursos que estiguen interessats en portar a terme a la Cuina Municipal. Els interessats en impartir un curs haurà d’emplenar una plantilla que estarà disponible al web de l’Ajuntament, Facebook de la Regidoria d’Educació i l’oficina OAC. 

Les propostes han d’estar enquadrades dins de: iniciació, fred, calent i dolç. Aquestes propostes es valoraran per a configurar la programació de la cuina i formaran part d’una bossa oberta per a impartir-los. Una vegada recollides les propostes que presentaran els interessats, la Regidoria d’Educació designarà un equip tècnic on s’inclourà un professional, almenys, de reconegut prestigi local. El termini per presentar les propostes a l’OAC (Oficina d’Atenció al Ciutadà), dirigides a la Regidoria d’Educació, és fins al 31 de març per a aquesta primera planificació de la programació.

Pin It on Pinterest