Select Page

Dimecres passat, 15 de març, va tenir lloc a l’Ajuntament la segona reunió de l’any del Consell Local de Comerç i Turisme (la cinquena des de la seua constitució l’agost del 2016). Aquest consell és l’òrgan consultiu d’aquells assumptes relacionats amb les àrees esmentades.

La presidenta del Consell, Anna Alvado, va informar sobre la marxa de la Mesa d’Ocupació de la Via Pública, dependent del Consell de Comerç i Turisme, que ja s’ha reunit setmanalment en els últims dos mesos, i des d’on s’està abordant la modificació de l’ordenança per a la regulació de l’ocupació de la via pública amb la presència i veu de associacions de veïns, representants d’hostaleria, associació de comerciants, policia i representants polítics. S’estan recollint les propostes de tots els membres de la taula per poder valorar-les i consensuar-les. S’espera que, en breu, es puga presentar la proposta definitiva a tots els integrants de la Mesa.

A continuació, es va donar compte de la valoració de la campanya nadalenca, després de la reunió mantinguda amb els comerciants. En aquesta passada reunió de comerciants es va acordar, entre d’altres aspectes, la realització d’una nova campanya comercial al mes de maig i la realització de cursos per a comerciants, organitzats tant per Alcea, com per la Regidoria de Comerç. Es va informar de les jornades gastronòmiques que s’han realitzat i es van a realitzar en el municipi. La següent és la ruta de la tapa “Horta de Primavera” que començarà el pròxim dia 24 de març. També es van abordar temes molt importants per als comerciants i clients com el possible acord amb el pàrquing del CEAM per facilitar el pàrquing als clients dels nostres comerços.

La regidora de Comerç va informar sobre les reunions que s’estan mantenint per poder elaborar el Pla d’Acció Comercial a Altea. ”És un pla molt ambiciós per l’ampli i positiu que serà per a tots els nostres sectors econòmics. Per aquest motiu van a seguir-se mantenint reunions fins a poder dur-lo a terme”, assenyalava Anna Alvado.

Quant al sector turístic es va informar de l’assistència a la passada fira de FITUR i de la presència a la pròxima Fira Internacional MEDSEA, especialitzada en el sector nàutic, que tindrà lloc el 25 i 26 de març on Altea estarà present de manera molt destacada.

Finalment, es va parlar dels treballs de reparació i adequació de les platges després del temporal, així com la preparació de les mateixes per a la temporada anual, que s’inicia a partir de Setmana Santa. El procés de licitació està en fase de finalització i en breu es començaran els treballs de reconstrucció de les mateixes.

Per part de la regidora de Turisme, Anna Alvado, es van abordar dos temes importants com són el Turisme LGTB i el Turisme Accessible, informant als assistents de la importància d’aquestos col·lectius en l’àmbit turístic i que seria molt interessant que Altea arribara a ser una destinació amable i, inclusiva, en definitiva destí friendly.

Cal recordar que al Consell Local de Comerç i Turisme estan representats tant el sector hoteler com el nàutic així com càmpings, col·lectius de comerciants, hostalers, veïns, festes i representants dels diferents partits polítics amb representació municipal, de manera que qualsevol empresa, entitat o associació que tinga vinculació amb qualsevol d’aquestes àrees i estiga interessat a formar part del Consell, només ha de presentar una instància a l’Ajuntament.

Pin It on Pinterest