Select Page
  • L’alcalde i la regidora d’Agricultura es reuneixen amb el director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, i la subdirectora general d’Estructures Agràries i Cooperativisme, Amparo YagoEste matí ha tingut lloc una reunió de treball en dependències d’Alcaldia presidida per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i la regidora d’Agricultura, Beatriu Nomdedeu, amb el director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, i la subdirectora general d’Estructures Agràries i Cooperativisme, Amparo Yago, amb l’objectiu de realitzar una valoració dels danys que el temporal ha causat al sector agrari alteà. També han participat a l’encontre la regidora d’Urbanisme, Imma Orozco; el regidor d’Hisenda, Pere Lloret i la regidora d’Educació, Vicenta Pérez. 

Durant la reunió la regidora de Medi Ambient ha explicat als representants de Conselleria, a través d’un vídeo, el nivell de danys i les particularitats dels efectes del temporal a les explotacions agràries locals. Des de l’Ajuntament d’Altea s’ha destacat la importància d’atendre les demandes del sector agrari, un dels més importants de l’economia local. Posteriorment la comitiva ha visitat la Cooperativa Agrícola i diverses parcel·les de cultiu danyades pel temporal juntament amb els presidents dels Recs i de la Cooperativa Agrícola.

La quantificació de danys inicials, segons l’estimació de la Cooperativa Agrícola, està al voltant dels 6 milions d’euros. El 50% de la producció de nispro i taronja està afectada, i és possible que estes xifres siguen majors. Estos danys estaran coberts per segurs en un 95% i la part de infraestructures agrícoles es la que es cobrirà amb la línea d’ajudes supramunicipals.

Roger Llanes ha explicat les mesures d’emergència que ha pres el Consell per atendre a les necessitats dels cultius valencians que han patit els efectes del temporal. En est sentit, Altea s’acollirà a la línea d’ajudes i avantatges que des del Consell es dedicarà als municipis afectats. Llanes ha detallat que les ajudes consistiran en préstecs bonificats, per a particulars que no tinguen cobertura de segurs, que els sol·liciten a través de convenis establits amb les entitats bancàries, de manera que la Conselleria suportarà els interessos bancaris dels préstecs. D’altra banda, el Consell ha sol·licitat ajuda del govern central, en aquest sentit un Reial Decret recull els avantatges per als afectats i un seguit d’actuacions extraordinàries, com poden ser exempcions fiscals, etc.

L’alcalde ha agraït esta visita a través de la que s’ha pogut valorar de primera mà els danys dels passats temporals. A la reunió també s’ha tractat l’interès del govern alteà per abordar la recuperació del sector primari, en el que respecta als danys que han patit els cultius i a la viabilitat de futur entre el turisme i l’agricultura. En este últim aspecte destaca la problemàtica dels coberts i la relació directa en la modificació del paisatge agrícola. L’alcalde ha destacat que ‘’cal reconduir esta situació buscant solucions compatibles amb els sectors agrícola i turístic, necessitem una alternativa de futur que no perjudique a ningun dels sectors implicats’’.

Pin It on Pinterest