Select Page

Verónica López, regidora de Igualtat, ha presentat este matí les activitats que es desenvoluparan al voltant del dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona. 

La jornada del dia 8 començarà amb una una activitat de sensibilització organitzada per Creu Roja, amb la col·laboració del TAPIS, per afavorir la igualtat entre dones i homes que s’anomena ‘’Y tu… qué fórmula utilizas’’. L’activitat tindrà lloc de 10 a 13 hores a la plaça de l’Ajuntament.

Per la vesprada, a les 17 hores, tindrà lloc a la Biblioteca Municipal el contacontes ‘’Eixerides i valentes’’, narrat per Blai Senabre i dirigit a un públic infantil i familiar. Com ha explicat la regidora, el contacontes girarà al voltant de les dones i la igualtat de gènere, a través de històries protagonitzades per xiques i xiquetes valentes i eixerides. 

La última de les activitats de la jornada serà el monòleg ‘’Y si la princesa no quiere perdices?’’ que es celebrarà a la plaça de l’Ajuntament, a partir de les 20 hores, a càrrec del narrador Caoz. 

El dijous, 9 de març, el videofòrum del Centre Social projectarà la pel·lícula ‘’Brooklyn’’ (20 hores), basada en la novel·la de Colm Tóibín i que reflexa les dificultats a les que s’enfronta la protagonista, una dona emigrant a una gran ciutat i l’opressió a la que estava sotmesa la dona.

El divendres, 10 de març, tindrà lloc la ‘’16 Trobada de Dones a la Marina Baixa’’, que enguany es celebra a Callosa d’En Sarrià. Verónica López ha tingut paraules d’agraïment a l’Associació d’Ames de Casa d’Altea, que col·labora en este esdeveniment amb la venta d’entrades.

El diumenge, 12 de març, es realitzarà, igual que l’any passat, una marxa solidària contra el càncer que organitza Anémona,  baix el lema ‘’15 anys caminant juntes’’ a la que enguany es suma l’Associació Espanyola Contra el Càncer d’Altea. Una marxa que tindrà un recorregut similar al de l’any passat amb eixida des de la plaça de l’Ajuntament, Pont de Moncau, Passeig Mediterrani, fins a Altea la Vella i tornada pel camí fondo i finalitzant a la plaça del Llavador. Al respecte la regidora assenyalava que ‘’esperem que siga una marxa igual o més exitosa que la de l’any passat, que va tindre el suport de centenars d’alteanes i alteans’’.

Entorn a esta programació, la regidora ha recordat també la 3ª Gal·la ‘’Nosotras, vosaltres, elles, totes emprendedoras’’, organitzat per MEMBA (Associació per al Desenrrotllament de les Dones Emprenedores en la Marina Baixa), on la guardonada per Altea va ser Gusi Bertomeu, ‘’per tota la seua trajectòria en defensa del feminisme  i per l’empoderament de les dones en àmbits tan interessants com el de les noves tecnologies’’, explicava López.

Finalment, Verónica López ha convidat a la ciutadania a participar d’estos actes i ha tingut paraules d’agraïment per a les entitats i associacions que col·laboren en este dia com és: Creu Roja, Memba, AECC, Anémona, Associació d’Ames de Casa d’Altea i Altea la Vella.

‘’És un dia important i de celebració perquè s’han donat molts passos endavant, però hem de seguir reivindicant tots els dies i demostrant que el treball ha de ser constant per la igualtat real i efectiva, com vam comprovar fa pocs dies amb unes desafortunades paraules d’un eurodiputat que qüestionava la dignitat i la igualtat salarial de la dona’’.

Pin It on Pinterest