Select Page
  • Els passius contingents comencen a materialitzar-se

La corporació municipal de l’Ajuntament d’Altea es reunia dijous en sessió plenària per tractar, entre d’altres, l’aprovació de la proposta de liquidació de contractes de FCC Medio Ambiente. En la seua intervenció, Pere Lloret, regidor d’Hisenda, va explicar que una sentència del Tribunal Superior de Justícia, de 29 de novembre de 2016, condemna a l’Ajuntament d’Altea al pagament d’1,4 milions d’euros a FCC Medio Ambiente per la revisió de preus no efectuada entre els anys 2007 y 2013.  El plenari aprovava per unanimitat esta proposta de liquidació a la mercantil.

El regidor va recordar que FCC Medio Ambiente va ser l’empresa concessionària de la brossa i la neteja d’Altea entre els anys 1997 i 2007. No obstant, amb la concessió finalitzada, FCC va continuar prestant el servei i facturant al municipi fins juny de l’any 2013, quan l’Empresa Pública es va fer càrrec de l’encomana. L’Ajuntament d’Altea ha de pagar la quantitat per la revisió de preus fins este últim període.

El Partit Popular va deixar vencer la concessió sense preparar una nova licitació. Explicava el regidor que “és difícil valorar ara l’impacte econòmic de esta inacció, però la primera qüestió que em vaig plantejar quan estudiava este assumpte va ser per què el Partit Popular no va actuar quan s’acostava el venciment de la concessió. Hi havia alguna intenció, alguna raó en eixa manca d’interès o va ser pura negligència?”

La sentència deixa el pagament en 1.412.000 euros, un cop recalculades les liquidacions correctes, pel que l’Ajuntament s’estalviarà més de 500.000 euros respecte dels vora 2 milions d’euros que l’empresa reclamava inicialment. L’Ajuntament finançarà el pagament mitjançant un préstec ICO que haurà de retornar en els pròxims 10 anys. De fet, el consistori ja va sol·licitar l’any passat adherir-se al Fons d’Impuls Econòmic de l’Estat per poder fer front als pagaments per sentències judicials.

Pin It on Pinterest