Select Page

La directora de Salut Pública de la Marina Baixa, Inmaculada Clemente, acompanyada de varis tècnics, s’ha reunit amb l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i amb el regidor de Cicle Hídric, Roque Ferrer, per tractar la problemàtica amb les restriccions d’aigua potable que ha patit la nostra localitat, juntament amb altres municipis de la Marina Baixa, a causa de la terbolesa produïda per les pluges dels passats mesos de desembre i gener. Durant l’encontre s’han valorat diferents alternatives i solucions per evitar que es tornen a donar casos de restriccions en el futur.

Jaume Llinares explicava que fins ara estos episodis de terbolesa de l’aigua s’havien donat periòdicament a Altea, ‘’però les exigències de Salut Pública no eren tan rigoroses i exhaustives com actualment’’. També ha remarcat que ‘’la ciutadania va estar informada puntualment de cada anàlisi de l’aigua referent a la nostra localitat a través de bàndols; de la ràdio, xx.ss i web municipal, i també a través del nou servei informatiu de WhatsApp que l’Ajuntament ha posat en marxa per a casos d’emergència’’.

L’alcalde feia referència al plantejament d’alternatives perquè esta situació no es torne a donar. ‘’Durant l’encontre hem sol·licitat poder reunir-nos amb el director general de l’Aigua a València. No volem que esta situació es torne a donar i per això traslladarem les nostres propostes al Consorci, en la línia d’involucrar totes les administracions per solucionar el problema de la terbolesa de l’aigua’’. Entre les solucions possibles, Llinares plantejava que el filtratge es faça en capçalera, és a dir en el mateix pantà, i després que siguen els pobles els que acaben de potabilitzar l’aigua en els seus dipòsits. Llinares recordava la nul·la inversió i la inexistent comunicació que els anteriors governs locals del PP han dedicat a este assumpte, donant com a resultat la precària situació actual.

Finalment, Jaume Llinares agraïa la presència de Inmaculada Clemente a Altea i la seua col·laboració i destacava, ‘’la importància d’unir esforços entre totes les administracions per trobar la solució més òptima a esta problemàtica i evitar que es torne a repetir a Altea’’.

Pin It on Pinterest