Select Page
  • Estes actuacions han començat fa uns dies però estaven previstes abans del temporal del passat mes de gener

El Servei Provincial de Costes ha iniciat fa pocs dies uns treballs de millora de la façana litoral d’Altea a la nova platja de l’Espigó, concretament al dic junt al riu Algar. Com ha explicat l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ”estava previst que estos treballs començaren abans del passat temporal de gener, però a causa del mal oratge es van haver d’ajornar fins que milloraren les condicions meteorològiques”.
Jaume Llinares ha volgut aclarir que ”estes obres no són conseqüència del temporal del gener, sinó que ja estava previst que s’executaren durant el mes de desembre, de fet, havien de començar el mateix dia que va començar el temporal, però es van haver de posposar”.
Les obres consisteixen en el reforçament i alçament d’eixe dic en un metre d’altura en desnivell i la part més alta estarà prop de la platja, com l’espigó sud de la platja, i la reposició de cant rodat en la cala que està davant de les urbanitzacions Nova Altea. Durant el mes de desembre havia desaparegut part d’aquesta cala, i per aquest motiu des del Ministeri de Medi Ambient es va optar per acometre estes obres de millora del dic, situació que es va veure agreujada amb el temporal de gener.
En aquest sentit, l’alcalde d’Altea també ha avançat el compromís al que ha arribat amb Costes per fer-se càrrec dels treballs de recomposició de la platja (aplanament dels cants rodats i la neteja de la brossa) i que es realitzaran abans de la temporada de la Setmana Santa, ‘’moment en el qual les platges ja comencen a ser importants per al turisme i han d’estar en òptimes condicions’’. 
 

Pin It on Pinterest