Select Page

Palau Altea acollia el passat divendres el nomenament de Càrrecs de la Federació de Moros i Cristians Sant Blai, la presentació de la Cort d’Honor i l’elecció de la Reina de les Festes del Crist del Sagrari 2017. Com a novetat, i per primera vegada degut a la falta de comissió de les festes del Crist, s’ha triat a la reina de les festes en aquest acte de proclamació dels càrrecs festers de Moros i Cristians.

La reina infantil de 2016, Irene Hidalgo, va ser l’encarregada de fer l’extracció del nom de la candidata, i la reina major de 2016, Magda Orozco, va llegir el nom de la seua successora en el càrrec, que va recaure en Elena Salvador Cortés, de 16 anys.

L’esdeveniment donava inici a la programació d’actes del Mig Any que s’ha celebrat este cap de setmana en honor a Sant Blai, patró de la localitat. L’acte va estar organitzat per la Federació de Moros i Cristians Sant Blai i va comptar amb la col•laboració de l’Ajuntament d’Altea a través de la regidoria de Festes. Prop de mil assistents van donar la benvinguda als nous càrrecs entre ells l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i el regidor de Festes, Vicent Ripoll.

Acompanyaran a Elena Salvador la seua Cort d’Honor composada per un grup de cinc joves d’entre 15 i 17 anys,  dos xiquetes de 7 i 9 anys, i tres xiquets de 7 anys.  Seguidament, va tindre lloc el nomenament oficialment i la proclamació dels càrrecs festers de 2017, encapçalats pels reis moro i cristiana, Raúl Morán, de la filà Arsem, i Feli Sàiz, de la filà Conqueridors. La resta de càrrecs són Lydia Junquera i José Vicente Ivars (ambaixadors mora i cristià), María José Parra i Anabel Antón (abanderades mora i cristiana), i Jonatan Garófano i Sergio Alguacil (abanderats moro i cristians de la Federació) i els càrrecs infantils Quico Pérez i Marc Mora (alferes moro i cristià).

Finalment, l’alcalde d’Altea felicitava a tots els càrrecs festers de Moros i Cristians i a la reina, Elena Salvador, juntament amb la seua cort d’honor. Per la seua banda, Vicent Ripoll donava ‘’l’enhorabona a la Reina del Crist, Elena Salvador i Cort d’Honor, d’igual manera que vull felicitar als Càrrecs dels bandols Moro i Cristià encapçalats per Raúl Moran, Rei Moro i Feli Saiz, Reina Cristiana. És tot un orgull per a mi poder compartir amb vosaltres esta any tan especial per al que vos desitje tot el millor’’.

Pin It on Pinterest