Select Page

Altea estarà un any més en Fitur, una de les fires de turisme més importants a nivell internacional, i que es durà a terme en el recinte de IFEMA a Madrid del 18 al 22 de gener. La nostra localitat estarà present en els stands de Fitur en IFEMA i en Plaza Callao, on el patronat Costablanca habilitarà enguany un nou stand, i es tindrà presència física i promocional tots els dies de la fira.

La localitat alacantina acudirà sota el paraiguës del Patronat de la Costa Blanca, i per a açò la regidoria de turisme ha renovat tot el seu material promocional. Fullets, tríptics, cartells o fotografies publicitarán la imatge d’Altea en la fira madrilenya amb una important oferta turística.

Tal com va explicar l’edil de turisme de l’Ajuntament, Anna Alvado, 2017 és un any molt important per a Altea amb motiu de la celebració de la seua 400 aniversari, i es donaran a conèixer les activitats que s’han organitzat amb motiu d’aquesta històrica celebració. A més es promocionarà la localitat a través de la seua important oferta cultural, patrimonial, mediambiental, gastronòmica i nàutica.

Enguany s’ha volgut donar un impuls destacat, amb el suport de les empreses del sector nàutic, l’oferta que la badia d’Altea ofereix al llarg de tot l’any en esports i activitats nàutiques als seus visitants #alteaesmar. També s’ha volgut impulsar el turisme mediambiental, amb la promoció de rutes senderistes i la promoció dels paratges naturals que la localitat té en el seu terme municipal.

Una de les novetats seran les rutes denominades “Camins d’Altea”, que s’han elaborat i senyalitzat per diferents partides rurals d’Altea.

La gastronomia també tindrà un apartat especial en l’oferta que Altea porte enguany a Fitur. En els fullets que s’han editat per a l’ocasió es promocionarà la cuina, tradició i productes naturals de la localitat alteana, on s’anuncia la celebració de quatre jornades gastronòmiques en 2017, una per cada estació de l’any.

Anna Alvado va voler ressaltar la importància del turisme nacional, “el passat any 2016 va ser molt bo a nivell turístic però el mercat nacional va descendir lleugerament, i és un turisme fidel amb Altea que cal acaronar i cuidar, per açò portem a Fitur la millor oferta possible“. Per a finalitzar, l’edil de turisme va avançar que a més de la presència d’Altea en Fitur, la localitat també estarà present en algunes de les millors fires nacionals i internacionals de turisme, amb presència física o amb material promocional. Se seguirà apostant pel turisme nòrdic, pel turisme d’acte caravanes, i es fomentarà el turisme accessible, entre les principals accions turístiques a realitzar en enguany.

Participació activa d’Altea a Madrid

Altea participarà en diverses reunions professionals amb diferents Tour Operadors, a més d’empreses del sector turístic, durant els dos primers dies de fira. Però serà a partir del divendres quan desembarque amb una àmplia representació, amb la presentació d’algunes de les activitats que es desenvoluparan en la celebració del 400 aniversari d’Altea de la mà de l’historiador local Juan Vicente Martín, que a més parlarà de la important oferta cultural i patrimonial que té la localitat. La gastronomia alteana també estarà present amb el “show cooking” que oferiran els fogons del Restaurant alteà el el Canto del Palaciet de la mano de Vicente Orozco, para dar a conocer en directo la elaboración de un buen arroz alteano.

Canto del Palaciet de la mà de Vicente Orozco, per a donar a conèixer en directe l’elaboració d’un bon arròs alteà.
 
Finalment, el plat fort arribarà el dissabte amb la gran desfilada de moros i cristians que discorrerà per algunes dels principals carrers de Madrid com són Callao, Preciados o Porta del Sol, on Altea acudirà amb la presència de les filaes Arsem i Conqueridors que enguany ostenten els regnats moro i cristià en les festes d’Altea, i que tindran un protagonisme especial amb la participació de dues esquadres que estaran acompanyades pels músics de la Societat Filarmonica Alteanense, que també ha sigut convidada a participar de l’esdeveniment. En resum, més d’un centenar de alteans, entre festers i músics, que el dissabte 21 de gener mostraran a Madrid una de les principals identitats de la nostra cultura com és la festa.

Anna Alvado ha volgut agrair a la Societat Filharmònica Alteanense i a les Filaes Arsem i Conqueridors, la seua col·laboració en Fitur, en un any tan emblemàtic per a Altea. També va voler agrair a Ràdio Altea, que retransmetrà en directe els esdeveniments del divendres i la desfilada del dissabte.

Pin It on Pinterest