Select Page

La regidora d’Urbanisme, Imma Orozco, va reunir dimarts passat el Consell Local d’Urbanisme, òrgan participatiu que permet el diàleg i el debat en qüestions que afecten esta regidoria.

Entre els temes tractats, es va informar de l’exposició pública del Pla Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (PATIVEL) promogut per la Conselleria de Vertebració del Territori. Un pla que en el seu inici va centrar la seua atenció en els espais lliures del litoral valencià que podien tindre un valor ecològic i paisatgístic per a conservar. Entre ells es marcava Cap Blanc com una zona prioritària tot i que, finalment, el document en exposició no la contempla com a un dels espais a protegir. El que sí que es marca per a esta tipologia de sòl de primera línia és  l’ús majoritàriament hoteler i la necessitat d’obtindre els primers 200 metres per a aconseguir dotar la infraestructura verda, qüestió fonamental en esta zona de tant de trànsit de vianants.

La desembocadura del riu Algar sí que apareix com a zona de màxima protecció on es limiten els usos, es permet el manteniment de les edificacions existents i la creació de noves infraestructures públiques quan es justifique la seua necessitat.

D’altra banda, la regidora va fer partícips els membres del Consell del treball encetat per a redactar una Estratègia en el Front Marítim d’Altea. Com ja es va anunciar per part d’esta regidoria, este document establirà quines són les metes i quines les actuacions necessàries per a aconseguir-les a mitjà termini. Totes eixes accions es complementaran les unes a les altres amb la finalitat de guanyar la primera línia com a espai públic. Orozco explica que està “molt satisfeta per la bona acollida que ha tingut esta línia de treball que hem encetat entre els membres del Consell. Entenen perfectament que cal tindre una visió global de l’espai per deixar d’actuar a pedaços i apostar definitivament per realitzar actuacions coordinades i coherents entre sí per poder obtindre resultats òptims i útils per a la ciutadania i el futur del nostre poble”.

Esta mateixa setmana s’han rebut unes primeres línies d’actuació que seran presentades també al pròxim Consell Local d’Urbanisme per tal que tant els grups de l’oposició com la resta d’integrants del mateix participen a l’hora de definir una estratègia que “només tindrà èxit si totes i tots ens impliquem”.

Imma Orozco ha volgut destacar el nivell d’implicació de les persones que participen en el Consell i que aporten una visió molt enriquidora al treball que es fa des de l’àrea d’Urbanisme.

Pin It on Pinterest