Select Page

Passat dimarts, de mans de l’edil d’Igualtat Verónica López, es va donar el primer pas per a la creació del Consell de les Dones d’Altea. Un projecte del qual Verónica López ja va fer ressenya durant la campanya electoral, de la seua necessitat per a Altea i que dimarts va tindre la seua primera presa de contacte entre algunes de les parts que ho formaran.
L’acte va estar presidit per la regidora d’Igualtat, a la qual van acompanyar en representació de Compromís, la regidora Beatriz González i en representació d’Altea amb Trellat, Anna Alvado; Rocío Gómez del Partit Popular i Nati García d’EU. A més, van assistir Ana Julián d’Equality Momentum, empresa encarregada de presentar l’esborrany del reglament de constitució; MªJosé García, Agent d’Igualtat del servici Infodona; Mariví Monfort de Benestar Social, a més d’associacions com Creu Roja, Anémona, Ames de Casa d’Altea i Altea la Vella, representants del col·lectiu Corfoll, de FIDEX de la Facultat de BBAA i del portal E-Mujeres.
La reunió tenia com a fi la presentació de l’esborrany del Reglament del Consell de les Dones que, tal com afirmava Verónica López, se li ha de donar forma des de les integrants d’este consell al què podran sumar-se les associacions integrades per dones que ho desitgen. Un document que, com va destacar l’edil d’Igualtat, haurà de passar per ple i publicar-se en el BOE.
D’altra banda, Ana Julián, d’Equality Momentum, explicava que el Consell de les Dones és l’òrgan màxim de participació i canalització en el nostre municipi i es constituïx com un consell sectorial de caràcter consultiu i informativa, a més d’assessor en l’àmbit municipal amb la finalitat de fomentar la igualtat de gènere, potenciar la participació de les dones i l’apoderament de les mateixes.
Ana Julián també avançava algunes de les funcions que tindrà el Consell de les Dones, com ara: presentar iniciatives i propostes; participar, discutir i consensuar el Pla d’Igualtat; fomentar la participació de les dones o denunciar tracte vexatori o denigrant de la dona en la publicitat i mitjans de comunicació; entre altres molts fins que va desgranar al llarg de la reunió.
L’edil d’Igualtat Verónica López, es mostrava molt satisfeta al finalitzar la trobada i destacava la voluntat de treball per la igualtat de les dones que van assistir a esta trobada per la igualtat de gènere. A més, López afirmava que era un projecte que des de fa temps veia necessari per a Altea i que per fi pren forma.

Pin It on Pinterest