Select Page

Hui, dia 25 de novembre, es commemora el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, per aquest motiu la corporació municipal de l’Ajuntament d’Altea ha signat una declaració institucional, com ja es va fer l’any passat, amb l’objectiu de reafirmar el compromís del nostre Ajuntament, com administració pública, en la lluita contra la violència de gènere i el treball en les qüestions relatives a la igualtat.

Davant la presencia de l’alcalde, Jaume Llinares, les portaveus Imma Orozco en representació de Compromís; Verónica López en representació del PSPV-PSOE; Anna Alvado, en representació d’Altea Amb Trellat; Arianna Burli en representació de CIPAL i Pedro Barber en representació del Partit Popular, han signat esta moció que serà elevada al plenari de la corporació per a la seua ratificació posterior.

La declaració (veure document adjunt) consta de 12 punts entre els que destaquen la voluntat de l’Ajuntament ‘’de fer de la prevenció contra les violències masclistes i la desigualtat una política prioritària i transversal, que impregne totes les polítiques desenvolupades a través de les seues regidories’’. En aquest sentit es compromet a ‘’dissenyar estratègies d’actuació i elaborar els pressupostos municipals amb perspectiva de gènere’’.

Seguidament, els membres de la corporació municipal, encapçalats per l’alcalde, Jaume Llinares, han participat en el minut de silenci a les portes del consistori en record a la memòria de totes les dones assassinades per violència de gènere, al qual s’han sumat els treballadors municipals i públic en general. La regidora d’Igualtat, Verónica López, ha volgut expressar, en nom de la corporació municipal, el seu rebuig a totes les manifestacions d’esta violència, insistint en l’esforç de l’Ajuntament d’Altea ‘’en redoblar el seu compromís amb les víctimes i declarar tolerància cero amb els maltractadors’’.

Sobre la situació d’aquesta xacra al nostre municipi, Verónica López, informava que ‘’només a Altea entre atenció psicològica i jurídica han estat ateses fins al dia de hui 83 dones per violència de gènere, tenim actius 16 dispositius de ATENPRO (servei telefònic d’atenció i protecció per a Víctimes de Violència de Gènere) i 31 ordres de protecció en vigor’’.

La regidora ha posat l’accent en seguir treballant en polítiques d’Igualtat per aconseguir el que estableixen les lleis, ‘’i encara ens queda molt de camí per recórrer perquè siga una realitat’’. Verónica López ha recordat les activitats realitzades a Altea entorn a este dia, ‘’les conferències impartides per una psicòloga especialitzada a alumnes de secundària, per conscienciar als mes joves d’aquesta problemàtica, i els tallers i conferències adreçats a les dones i públic en general’’.

Amb motiu d’aquesta jornada l’Ajuntament d’Altea també s’ha sumat a la campanya de prevenció de la violència masclista llençada des del Consell Comarcal per la Igualtat de la Marina Baixa, consistent en la distribució de tovallons on figura el logotip del Consell i la frase “No a la violència de gènere”. En el cas d’Altea, els tovallons estaran en els bars i cafeteries de titularitat municipal encara que l’activitat es preste per sistema de gestió indirecta, de manera que els nostres veïns i veïnes podran veure els tovallons en els esmentats bars, cafeteries i restaurants. ‘’L’objectiu d’aquesta campanya és que en els espais informals d’oci també tinguem present el compromís social contra la violència de gènere’’, concloïa López.

Pin It on Pinterest