Select Page

El pròxim dia 25 de novembre es commemora el ‘’Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona’’, en aquest sentit des de l’Ajuntament d’Altea es realitzarà una actuació conjunta entorn a este dia per part de les regidories d’Igualtat i Educació, encapçalades per Verónica López i Vicenta Pérez, respectivament.   

Verónica López ha presentat estes activitats que començaran el dia 23 de novembre amb dos jornades matinals destinades als alumnes dels IES Bellaguarda i Altaia i seguiran per la vesprada amb dos actes dirigits a les dones. Totes les activitats correran a càrrec de la psicòloga i ‘’clown’’ Amaia Prieto, especialitzada en esta matèria. 

El CEAM acollirà, a les 17 hores, un taller experiencial anomenat ‘’Humor en tiempos revueltos’’. Per assistir a esta activitat cal inscripció prèvia que es pot realitzar al Centre Social, ja que està destinada a un aforament màxim de 40 dones. ‘’L’objectiu d’este taller és focalitzar la lluita contra la violència de gènere des d’un altre punt de vista, explicava López, enguany hem volgut atraure i moure les consciències de la ciutadania des del punt de vista de l’empoderament de les dones i la millora de l’estat de l’ànim a través de l’humor i els mètodes ‘’clown’’ (pallasso)’’.  

La responsable d’Igualtat ha explicat que les activitats dissenyades per a esta jornada pretenen posar l’accent en el fet de ‘’treballar l’espai intermedi, i molt important, com és el pas de víctima a heroïna, per evidenciar que es pot eixir de la violència de gènere, amb l’empoderament de les dones i el suport de les administracions públiques, en este cas les municipals’’. Per altra banda, a les 19:30 hores, al Saló d’Actes del Centre Social s’impartirà la ‘’clownferència’’ ‘’Mujer, vida y risa’’, oberta al públic en general, i on s’incidirà en l’objectiu central de la jornada, ‘’treballar l’empoderament de la dona a través del riure’’. 

Per la seua banda, la regidora d’Educació, Vicenta Pérez, ha anunciat les activitats que tindran lloc als dos IES locals. Pérez ha destacat la importància d’incidir en la vessant educativa per combatre la violència masclista, per això es treballarà amb els alumnes d’educació secundària a través de la ‘’clownferència’’ ‘’Quien bien te quiere, te hará reir’’. ‘’A través de l’humor es farà reflexionar sobre esta qüestió en els adolescents. El claustre de cada centre ha triat la destinació dels alumnes als que millor pot anar focalitzada l’activitat, així doncs en el cas de l’IES Altaia l’activitat està destinada a 3r d’ESO i en l’IES Bellaguarda als alumnes de 1r de Batxillerat’’, informava Pérez. 

Declaració institucional el dia 25 de novembre 

Així mateix, Verónica López ha informat que el dia 25 de novembre l’Ajuntament d’Altea signarà una declaració institucional, com ja es va fer l’any passat, ‘’reafirmant el compromís del nostre ajuntament en la lluita contra la violència de gènere’’. La regidora ha volgut incidir en el fet que ‘’des de l’Ajuntament d’Altea treballem tot l’any per combatre esta lacra, recordem en els plenaris de cada mes a les víctimes de la violència masclista i durant tot l’any roman penjada la pancarta contra la violència de gènere al balcó del consistori, perquè esta lluita és un compromís de totes i tots els ciutadans’’. Finalment, López ha fet una crida a les víctimes, ‘’no estan soles i des dels serveis municipals d’Igualtat els oferim assessorament jurídic, servei Atenpro i una psicòloga per atendre-les en este procediment de recuperació’’.

Pin It on Pinterest