Select Page

Dimecres passat, 9 de novembre, va tenir lloc la tercera reunió del Consell Municipal de Comerç i Turisme, presidit per la regidora Anna Alvado, amb la presència d’una vintena d’assistents entre membres titulars, associacions, hostalers i tècniques municipals.

La reunió es va iniciar donant la benvinguda als nous membres del consell, Hospal, (Associació Hostalers per Altea) i Fina Huertas (Tècnica de Turisme). Així mateix, es va presentar a la nova Associació Local de Comerciants d’Altea, Alcea, que formarà part com a membre titular en la pròxima reunió del Consell.

Anna Alvado va informar de les reunions mantingudes amb Alcea i Hospal per a la planificació de campanyes de comerç i rutes gastronòmiques fins a final d’any. L’edil va explicar les campanyes comercials que es duran a terme per part de la Regidoria de Comerç com el Black Friday, que tindrà lloc el 25 de novembre de 10:00 a 22:00 hores, el concurs d’aparadors nadalencs i el mercat tradicional de Nadal al pont de la Constitució. A més de la campanya de Nadal, organitzada per Alcea i amb la col·laboració d’aquesta regidoria.

L’edil també va destacar i va explicar els detalls de l’àmplia campanya de promoció i difusió del comerç alteà que es durà a terme des de la regidoria tant a nivell local com comarcal.

Un altre dels temes destacats de la reunió va ser la intervenció de l’arquitecta municipal, Ana Beltri, que va informar sobre el Pla d’Acció Territorial Sectorial de la Comunitat Valenciana (PATSECOVA), assenyalant la importància que suposa que els municipis, en aquest cas Altea, definisquen les línies comercials i territorials per establir quin tipus de comerç i de ciutat volem. Per això, es crearà una taula de treball dependent d’aquest consell per estudiar aquesta nova normativa. Així mateix, en la reunió es va expressar la necessitat d’encarregar un estudi de mercat que reflectisca la situació comercial d’Altea indicant les deficiències i les seues peculiaritats. En aquest sentit, Anna Alvado ha manifestat que l’estudi de mercat és una de les prioritats de la regidoria que es materialitzarà en el pròxim any. ”La nostra intenció era portar a terme aquest estudi a través d’una línia de subvenció que, finalment, no s’ha convocat. Donada la seua importància realitzarem l’estudi encara que no es reba subvenció”.

En l’àmbit turístic, es va informar que Altea participarà en el I Saló d’Activitats Aquàtiques, Medsea, que es realitzarà al març de 2017, organitzat per IFA i el Patronat Provincial de Turisme. Anna Alvado va explicar als presents que aquest esdeveniment està destinat a difondre la qualitat i varietat de l’oferta nàutica de la Costa Blanca. ”L’Ajuntament d’Altea acudirà amb un estand en el qual participaran els clubs nàutics d’Altea i Campomanes i també les empreses relacionades amb aquest sector”. Prèviament, la regidora de Turisme es reunirà amb aquestos clubs i empreses per definir les estratègies comunes.

Anna Alvado va informar també de la recent publicació de l’esborrany de l’avantprojecte de Llei de la Generalitat de Turisme, Oci i Hospitalitat perquè totes les persones interessades puguen participar en l’elaboració del mateix.

http://www.gva.es/va/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=691302

http://www.dogv.gva.es/datos/2016/10/26/pdf/2016_8339.pdf?platform=hootsuite

Finalment, a proposta de l’associació HOSPAL i després de la votació per majoria a l’inici de la sessió, es va acordar incloure com a punt de l’ordre del dia, la contestació de l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, a la proposta presentada per aquest consell després de la seua última reunió i que proposava que fóra aquest òrgan l’encarregat d’articular les taules de negociació que s’han de dur a terme per tractar el tema de l’Ocupació de la Via Pública. En aquest sentit i després de la resposta afirmativa del primer edil d’Altea, el consell de Comerç i Turisme queda a l’espera que es decidisca la data per fer la convocatòria.

Pin It on Pinterest