Select Page

La primera d’estes rutes, anomenada ‘’Històries de vida i mort: Les tradicions de la nit d’ànimes’’, tindrà lloc el dia 31 d’octubre, vespra de Tot Sants, a partir de les 21 hores
El regidor de Cultura, Diego Zaragozí, ha presentat l’activitat ‘’Passejant per la memòria’’, un cicle de rutes per Altea amb l’historiador Juanvi Martín, que ha acompanyat al regidor en la presentació.
Esta activitat, ha explicat Zaragozí, és gratuïta i s’emmarca en els actes commemoratius del 4t centenari de la Carta de Poblament d’Altea que es celebrarà al gener de 2017. ‘’Hem volgut aprofitar esta data tan significativa per fer un recordatori de les tradicions més nostres i per aquest motiu s’han plantejat diverses rutes, de les quals presentem les dos primeres que tindran lloc dins de 2016’’.
La primera d’estes rutes anomenada ‘’Històries de vida i mort: Les tradicions de la nit d’ànimes’’, tindrà lloc el dia 31 d’octubre, vespra de Tot Sants, a partir de les 21 hores. ‘’Es parlarà de la nit de Tots Sants des de l’òptica del nostre poble, i serà una forma de reivindicar l’especificitat del costum autòcton front al Halloween’’, assenyalava Zaragozí.
Com ha explicat el propi Juanvi Martín a través d’esta ruta coneixerem els costums i tradicions dels nostres avantpassats en la nit d’ànimes i el dia de Tots Sants. ‘’Abans que Halloween es convertira en l’única celebració de la nit d’ànimes, nosaltres ja teníem tota una sèrie de tradicions vinculades. Pretenem reivindicar eixes tradicions nostres i no haver d’importar-les’’.
‘’A més, a través del recorregut, afegia Martín, recordarem i coneixerem com era la vida dels nostres avantpassats al poble, com la vida i la mort eren una cosa molt quotidiana. La nit d’ànimes no és només una nit de recolliment, sinó també una nit de record i, des de molt antic, ha sigut la millor manera que hem tingut de retre homenatge als nostres avantpassats’’.
El diumenge, dia 4 de desembre, a les 10:30 hores tindrà lloc la segona ruta del cicle anomenada ‘’Els carrers contats: ruta literària pels racons d’Altea’’. El que proposa esta ruta és mostrar els llocs literaturitzats d’Altea i llegir fragments d’escrits que fan referència a eixos llocs, ha indicat el regidor.
Juanvi Martín ha donat més detalls de la mateixa, ‘’farem un recorregut de més de 200 anys, amb un recull del que s’ha escrit del nostre poble, tant a la literatura popular com la més culta’’.
Per assistir a esta activitat no cal inscripció i el punt de trobada de les eixides serà la Casa de Cultura d’Altea.

Pin It on Pinterest