Select Page

Des de les regidories de Festes, encapçalada per Vicent Ripoll, i Igualtat, dirigida per Verónica López, han posat en marxa la campanya ‘’Tinguem la festa en pau’’, de cara a la celebració de les pròximes festes patronals d’Altea. Este matí ha tingut lloc la presentació de la mateixa que compta amb la col·laboració de la Federació de Moros i Cristians Sant Blai, que ha estat representada pel seu president, Pepe Alvado i Laura Lanuza, tresorera de la mateixa; la Comissió del Crist 2016, representada pel clavari, José María Escribano i la UNDEF. 

L’objectiu de la campanya, como ha explicat la regidora d’Igualtat, ‘’és fomentar el respecte i la bona convivència entre tots els alteans, alteanes, festers i visitants en estos dies per tal que celebrem les festes lliures d’actituds sexistes, homòfobes i racistes’’. 

En este sentit cal destacar el decàleg de la campanya, on es reflecteixen una sèrie de premisses bàsiques basades en el respecte, com ara: Lligar no és assetjar, Respecta la diversitat, L’alcohol i la festa no són excusa, Si ho veus, no calles: Actua!,Assumeix i respecta que no és no i  que es pot llegir en la cartelleria que estarà repartida en cada filà i en el local de la comissió del Crist, així com en altres punts del municipi.

La campanya compta amb la col·laboració de la Policia Local i també apareixeran en la cartelleria els telèfon de la Policia Local: 96 584 55 11, el telèfon d’Emergències: 112 i el telèfon de la Guàrdia Civil: 96 584 05 25. També es recorda el telèfon 016, d’atenció a les víctimes de violència de gènere que és confidencial, gratuït i no deixa empremta en la factura.

Verónica López ha agraït el suport de la Federació de Moros i Cristians i del Crist 2016 en esta campanya. Tant el clavari del Crist com el president de la Federació han valorat molt positivament la iniciativa i han animat a gaudir de la festa amb germanor i respecte. També han insistit en la importància de conscienciar-se davant actituds violentes o agressives i denunciar-les als telèfons facilitats.

La campanya es completarà amb el repartiment de xapes a tots els festers a partir de dijous amb el lema de la mateixa, ‘’Tinguem la festa en pau, no és no’’, com el símbol de la conscienciació i reivindicació de la no violència i el respecte. Finalment la regidora animava a tot el col·lectiu fester a gaudir d’estos dies, ‘’que tots ho passem bé i que el respecte siga la nota que marque l’inici i el fi de les festes’’.

Pin It on Pinterest