Select Page

La regidora d’Urbanisme i de la PDM, Imma Orozco i el regidor d’Infraestructures, Roque Ferrer, han mantingut una reunió amb el director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, amb l’objectiu d’aconseguir la instal·lació d’un ecoparc a Altea. Des de les dos regidories es pretén treballar perquè la nostra localitat compte amb infraestructures ‘’essencials per al medi ambient com els ecoparcs amb accés per a qualsevol usuari resident, tenint en compte les necessitats d’Altea i de la comarca’’.

Roque Ferrer ha donat més detalls sobre esta petició municipal, i ha informat que ‘’per aconseguir este objectiu des de l’administració pública hem de treballar sobre l’Ordenança Fiscal de Residus del Consorci de Residus, sobre la Municipal i en l’actualització de l’encomana a la PDM, per a que el consorci passe a facturar directament els treballs emmarcats dins de les seues competències als ciutadans, que són la part corresponent a la transferència, tractament i valorització dels residus; mentre els ajuntaments facturaran les tasques de la seua competència que són la recollida i transport de residus’’.

Ferrer ha explicat que ‘’estes modificacions de les ordenances han d’entrar en vigor el 2017 per aconseguir els objectius marcats en la estratègia per a 2020. A més, introdueixen el concepte de quan més es recicla menys es paga, és a dir, qui faça més ús dels ecoparcs menys rebut de gestió de residus paga’’.

L’assumpció d’estes tasques per part dels consorcis permetrà una gestió molt més eficaç, i el fet que assumisquen la gestió dels ecoparcs ja existents o dels que s’instal·laran en municipis com el nostre en un futur pròxim. Això també permetrà l’accés als ecoparcs d’altres municipis que, a partir de l’any que ve, seran consorciats, cosa que fins ara no era possible.

Imma Orozco mostrava la seua satisfacció ‘’perquè Altea comptarà, a partir de l’any que ve, amb un servei d’ecoparc mòbil de gran capacitat, fins que es desenvolupe el sector Montahud, donat que la configuració d’infraestructura òptima per a un municipi com el nostre és la de disposar d’un ecoparc fixe i d’un mòbil, per això hi ha una reserva de sòl d’uns 1.400 m2 per a ubicar l’ecoparc fixe, mentre açò arriba es cobrirà el servei amb instal·lacions mòbils. Eixe ecoparc mòbil admetrà residus tan diversos com matalassos, fluorescents, restes de pintura, mobles, restes de poda, etc’’.

Així mateix, Orozco ha recordat que ‘’des de la regidoria d’Urbanisme s’ha treballat per desvincular la tramitació d’este PAI de la redacció del Pla General per tal d’agilitzar, entre altres qüestions, l’obtenció d’este sòl tan necessari per a donar facilitats a la ciutadania i assegurar la correcta gestió dels residus’’.

Tant Ferrer com Orozco han insistit en que estes mesures van encaminades a aconseguir millorar el percentatge de reciclatge i disminuir els residus que arriben a l’abocador, que en el cas del Campello està pròxim al seu límit de capacitat.

Des de les regidories d’Infraestructures i PDM consideren que Altea s’ha de marcar com a objectiu ser exemple en matèria de reciclatge i estètic, la qual cosa passa per aconseguir eliminar punts negres, d’abocament de residus, i per això és tan important col·laborar amb la Direcció General de Qualitat Ambiental per tal de tindre les instal·lacions necessàries. És justament gràcies a eixa línia de treball i a la col·laboració amb la Direcció General que Altea comptarà per primera volta amb este servei.

Pin It on Pinterest