Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, acompanyat per les portaveus de Compromís, Imma Orozco, i per la del PSPV-PSOE, Verónica López, mantenia passat divendres una reunió amb l’Associació d’Hostalers per Altea, Hospal, representada pel seu president, Vicent Orozco, i a la qual també assistien altres membres de l’associació.

L’objectiu de l’encontre, sol·licitat pels propis hostalers, va ser donar-li contingut a les primeres reunions de la mesa de negociació que tindran lloc en els pròxims mesos, emmarcades en el Pacte Cívic per la Convivència sobre l’Accessibilitat i l’Ocupació de l’Espai Públic, que ja va anunciar l’equip de govern el passat mes d’agost. Des de les dues parts han acordat establir un calendari d’actuacions per a poder arribar a un consens entre el consistori i els hostalers.

Jaume Llinares explicava que la intenció de l’Ajuntament sempre ha estat que els permisos d’ocupació de la via pública s’ajusten a la legalitat de l’ordenança i siguen sostenibles en relació a l’entorn de la nostra localitat. ‘’A partir d’ara i fins a desembre es portarà a terme un estudi de la situació real de tots els establiments hostalers, amb la previsió de poder tindre l’ocupació  real de l’espai públic i treballar ja de cara als permisos de l’any 2017’’. ‘’A més, en novembre hem acordat incloure una modificació de les taxes per a ponderar les zones menys afavorides, en quan a possibilitats comercials,  respecte a les de més afluència’’, assenyalava Llinares.

Així mateix, es tractaren també a la reunió altres propostes com una moratòria de la revisió dels tancaments de la primera línea, ‘’que com hem vingut dient, s’hauran d’adaptar a la legalitat i realitat d’Altea’’, subratllava l’alcalde. També es va parlar de la possibilitat d’acreditar amb certificats de qualitat als establiments que s’ajusten a lrma de fer-ho possible és des del diàleg, la voluntat i la col·laboració de tots els agents implicats’’.

Finalment ambdues parts han acordat reunir-se novament el pròxima mes d’octubre perquè els hostalers puguen elaborar propostes més concretes. 

Pin It on Pinterest