Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, han visitat les instal·lacions de Villa Gadea, edifici municipal que serà la futura seu de l’Aula Universitària i de la Càtedra Enric Valor. Els han acompanyat en la visita el regidor de Cultura, Diego Zaragozí i les regidores d’Educació i Medi Ambient, Vicenta Pérez i Beatriu Nomdedeu, respectivament. Per part de la Universitat d’Alacant han assistit el vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés; el vicerector de Campus i Tecnologia, Rafael Muñoz; la secretaria general, Esther Algarra; la secretària del Consell Social, Aránzazu Calzada i el professor de la UA, Joan Borja.

Després de la visita Manuel Palomar ha destacat que tant l’edifici com l’entorn de Villa Gadea és un espai idoni per a la ubicació de l’Aula Universitària i de la Càtedra Enric Valor. A més, ha assenyalat, amb esta col·laboració entre Altea i la UA s’obrin moltes possibilitats relacionades en la cultura, como ara la celebració de festivals de música, projectes relacionats amb la investigació musical, cursos d’estiu, etc.

Jaume Llinares es mostrava molt satisfet i destacava la importància cultural que per a la nostra localitat suposa la signatura del conveni de creació de la Càtedra Enric Valor, que compartirà seu entre el futur Centre Cultural Gadea i la futura Casa Museu ‘’Enric Valor’’ a Castalla. ‘’Hui hem donat un pas més per a la creació d’un dels projectes culturals més ambiciosos als que aspira la nostra localitat. Hem tingut la visita a les instal·lacions de Villa Gadea del rector de la Universitat d’Alacant, acompanyat per altres autoritats universitàries i hem comprovat de primera mà que este espai s’adequa a la perfecció als objectius de l’Aula Universitària i de la Càtedra Enric Valor’’.

En aquest sentit l’alcalde ha reivindicat la nostra localitat com eix centralitzador entre València i Alacant, fet que es reforçaria amb la ubicació d’esta Càtedra a Altea. ‘’Altea ofereix una situació absolutament estratègica per a la ubicació d’un centre de gestions culturals que descentralitze tant els serveis de la Generalitat Valenciana com els de la Diputació d’Alacant, i que encare el repte d’una necessària vertebració territorial’’.

El Centre Cultural Gadea seria seu permanent de la Càtedra Enric Valor i estaria concebut com un planter d’entitats, institucions i agents al servei de la programació i la dinamització d’iniciatives culturals que responen als fins i els objectius de la Càtedra Enric Valor.

Pin It on Pinterest