Select Page

La regidoria de Participació Ciutadana, encapçalada per Bea González, convocava una reunió la passada setmana amb les associacions municipals amb l’objectiu d’actualitzar les dades en el registre d’associacions municipals d’Altea.
La trobada celebrada a la sala de reunions del CEAM va comptar amb l’assistència de prop de 35 persones. La reunió va estar presidida per la regidora de Participació Ciutadana, Bea González i van assistir també la regidora d’Educació, Vicenta Pérez; Luis Cebrián i les regidores de Comerç i Turisme, Anna Alvado i Medi Ambient, Beatriu Nomdedeu.
Bea González explicava que aquesta convocatòria pretén ser una primera presa de contacte amb les associacions municipals existents. Així mateix, manifestava que ”des de l’equip de govern es pretén treballar per impulsar a les diverses associacions locals, i per a això cal tenir coneixement del teixit associatiu local i dels representants de les mateixes”.
Des de la regidoria de Participació Ciutadana es va informar als assistents dels requisits per inscriure’s en el registre d’associacions municipals, i els avantatges que això suposa, com rebre informació del seu interès; a més es pretén crear una pàgina web per estar en contacte amb les associacions i fomentar que s’implique un major nombre de ciutadans. Un altre dels aspectes avantatjosos és que s’informarà de les subvencions dirigides a aquestes que es tramiten en l’Ajuntament i en altres institucions; a més es pretenen organitzar tallers i xerrades segons els diferents objectius de les mateixes, així com mantenir actualitzades totes les seues dades.
Com a últim punt de la sessió es va presentar el projecte de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Altea. Mitjançant aquest projecte es pretén que els ciutadans tinguen comunicació directa amb els polítics i accés a la informació i moviments de l’Ajuntament, fins i tot la seua situació econòmica actual i la possibilitat de proposar pressupostos comuns per augmentar la participació democràtica, i es va plantejar la possibilitat de la creació en un futur d’un reglament a l’efecte.
Finalment es va acordar que la pròxima reunió per a la presa de decisions serà la primera quinzena de setembre.

Pin It on Pinterest