Select Page

Verónica López, regidora de Sanitat, ha presentat aquest matí una nova edició de la marató de donació de sang que organitza el Centre de Transfusions d’Alacant amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Altea. L’edil ha estat acompanyada per Paca Ferrer, responsable de Promoció del Centre de Transfusions d’Alacant.

La XVI Festa de la Solidaritat, que es celebra baix el lema “ser donant no passa de moda”, tindrà lloc el divendres 29 de juliol al CEAM d’Altea (carrer Marina Baixa, 6) de 9:30 a 14:00 hores , ininterrompudament, i de 17:30 a les 21:00 hores.

Verónica López ha destacat la importància de la donació de sang, i ha assenyalat que ”en aquesta edició anem a sol·licitar la col·laboració d’empreses i associacions”. Com ha indicat la responsable de Sanitat municipal, ”la bona notícia és que l’any passat Alacant va ser autosuficient per gestionar els seus recursos de transfusió de sang. No volem fallar a la ciutadania i en aquest sentit fem una crida a la població per demanar la seua solidaritat en aquesta donació i que la nostra província seguisca comptant amb els bancs de sang que siguen necessaris”. Així mateix, la regidora ha ofert tota l’ajuda necessària per part de l’Ajuntament al centre de transfusions.
Paca Ferrer ha incidit en la necessitat social de la donació de sang, motiu pel qual es duen a terme aquestes campanyes. “Tenim una necessitat social de ser donants de sang. Encara que siga una obvietat, la sang no es pot fabricar, no hi ha alternativa terapèutica per a la persona que necessita una transfusió de sang”, ha assenyalat Ferrer, i afegia que “a Alacant es necessiten 250 unitats de sang diàries, i hem de aconseguir-les”.

Donar sang és un acte senzill, com ha explicat Paca Ferrer. Els requisits inclouen tenir entre 18 i 65 anys, gaudir de bona salut, acudir amb el DNI, ben hidratat i pesar més de 50 kg. “És el millor dia per animar-se qui ja haja pensat en donar sang abans. Si ets donant regular, vine acompanyat d’algú que no ho siga”, va concloure.

Com ha informat Verónica López el proper Nadal es celebrarà un nou marató amb el mateix format, per a tots aquells que vullguen repetir o no hagen pogut acudir a aquesta propera cita.
Més informació a http://centro-transfusion.san.gva.es

Pin It on Pinterest