Select Page

La passada setmana l’Ajuntament i altres dependències municipals rebien la visita d’alumnes de 4t i 2n d’ESO dels IES Bellaguarda i Altaia, respectivament, per conèixer de primera mà el funcionament de l’administració pública.

El dimecres el saló d’actes del Centre Social celebrava un plenari molt especial, on van participar els alumnes de 4t curs d’ESO de l’IES Bellaguarda junt amb l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares.

L’activitat, emmarcada en l’assignatura d’Ètica, va servir perquè els alumnes conegueren el funcionament d’un plenari municipal, que és el fòrum on es prenen les decisions més rellevants per al poble d’Altea. Els joves van aprofitar l’ocasió per preguntar al primer edil sobre qüestions relacionades amb el funcionament de l’administració municipal i sobre Altea.

‘’Participar amb els més joves i conèixer les seues inquietuds ha sigut una experiència molt positiva. En aquest sentit, volem que l’Ajuntament siga una administració oberta a tota la ciutadania i la veu dels més joves també cal ser escoltada, tenen molt a dir i hem pres bona nota’’, indicava Jaume Llinares.

Prèviament els alumnes, acompanyats pels seus professors, van realitzar un recorregut per les instal•lacions municipals, guiats per la regidora d’Educació, Vicenta Pérez.

‘’És important que les administracions públiques es puguen obrir als estudiants. Coneixent l’Ajuntament per dins, amb la visita que hem fet i improvisant un plenari amb l’alcalde, apropem la política als més joves’’, assenyalava Vicenta Pérez.

Per altra banda, el divendres, els alumnes de 2n curs d’ESO de l’IES Altaia visitaven també vàries dependències municipals. Una activitat inclosa en un projecte de treball on, en grups, els alumnes simulen crear una guia informativa virtual del poble des de diferents perspectives, com festes, educació, cultura, història, etc. Els alumnes, acompanyats per la seua professora, van visitar l’Ajuntament i la Casa de Cultura, i van ser rebuts per l’acalde d’Altea, Jaume Llinares i pel regidor de Cultura, Diego Zaragozí, que van explicar als estudiants, a més del funcionament de l’administració pública, la història dels edificis municipals.

Pin It on Pinterest