Select Page
  • Més de
    150 alumnes participen en el II Curs de Literatura Popular de la Universitat
    d’Alacant que continuarà els pròxims dies 6 i 7 de maig

El passat cap de setmana Altea acollia el II Curs de Literatura Popular ‘’Contant i cantant: rondalles i cançons a l’escola’’, dirigit per Joan Borja i que està organitzat per la Universitat d’Alacant i l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert amb la col•laboració de l’Ajuntament d’Altea. Més de 150 alumnes van assistir a este curs, que seguirà amb la seua programació els dies 6 i 7 de maig.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, va ser l’encarregat  d’inaugurar l’activitat el passat divendres, al saló d’actes del Centre Social. L’alcalde va estar acompanyat pel director del curs, Joan Borja i per la directora del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística de la Universitat d’Alacant, Mar Iglesias. A l’acte també hi va assistir el regidor de Cultura, Diego Zaragozí.

Jaume Llinares donava la benvinguda a tots els estudiants, als que animava a aprofitar al màxim els continguts del curs, i agraïa Joan Borja la seua dedicació i esforç per fer possible que el curs es celebre a Altea. A més, l’alcalde recordava que este curs és la primera activitat a la nostra localitat des que Altea es convertira en Aula Universitària de la Universitat d’Alacant.

Per la seua banda Joan Borja destacava la trajectòria professional de molts dels ponents del curs com ara Dani Miquel, que no solament impartirà una conferència, sinó que també oferirà una actuació oberta a tot el públic el dia 7 de maig i que serà la cloenda de l’activitat. Borja també mencionava a conferenciants com Víctor Labrado, un dels millors especialistes en literatura popular; Alexandre Bataller, de la Universitat de València; Ali Castelló; Carles Cano; Blai Senabre; Juanvi Martín  i Els Pomeros; Cristóbal Cabeza-Cáceres, cantant de El Diluvi; Rubén Suárez i Tina Pla que oferiran un recital i Francesca Cano.

Part del curs es va celebrar al Saló d’Actes del Centre Social, i altres activitats van ser a l’aire lliure. ‘’L’esperit de la extensió universitària és que els continguts de les classes arriben a les places i carrers dels pobles a les que es podrà sumar el públic en general’’, afegia Borja.

El II curs de Literatura Popular ve precedit pel gran èxit de convocatòria de l’any passat i compta també amb la col•laboració del Grup d’Estudis Etnopoètics, Pen Català, la Fundació Bromera i Aktes.

Pin It on Pinterest