Select Page

El proper divendres 17 de juny tindrà lloc la conferència “1940-2020. 80 anys de la “Imatge de Sant Joan d’Altea” que inaugurarà les festes de Sant Joan d’Altea. Unes celebracions els dies centrals de les quals seran del dijous 23 al diumenge 26 de juny. Així ho han donat a conèixer l’edil de Festes, la Marta Lloret, la Clavària de la comissió festera, Àngela Alvado i el Clavari d’Honor, Pepe Buigues.

En paraules de l’edil, “estem molt contents de tornar a celebrar estes festes grans d’Altea després de dos anys de parada a conseqüència de la pandèmia”. Lloret ha agraït a la Comissió de Festes de Sant Joan haver continuat amb les celebracions i també a l’associació Amics de l’Arbret pel seu treball en pro de la celebració d’una de les tradicions més arrelades del municipi com és l’Arbret de Sant Joan.

“Estem realment contents de tenir una vegada més Sant Joan al Carrer, que el barri del Fornet s’ompli de llum i color, que hi torne a haver vida, que tornen a sentir-se les campanes al so de la música i que es torne a escoltar esta cançó que visca el pa i visca el vi”. Ha declarat la regidora.

Marta Lloret ha convidat a la població i visitants a gaudir dels actes organitzats per la Comissió de Festes 2022 i especialment de la tradició de la Plantà de l’Arbret.

Per part seua, Àngela Alvado ha detallat el programa de festes, indicant que els actes són els habituals, però amb algunes novetats. “Hem tractat de programar activitats per al gaudi de tots i especialment els veïns del Nucli Antic”; ha destacat la Clavaria, qui ha subratllat que “l’important és mantenir les tradicions i seguir amb les festes perquè en cas contrari, si es prioritza anar augmentant el nivell de cada festa, al final no hi haurà gent que vulga organitzar-les”.

Ángela Alvado, també ha explicat els motius que han portat la Comissió d’este any a triar Pepe Buigues i Rosa Rodríguez Clavaris d’Honor. Decisió que s’ha basat en la relació estreta que tenen amb esta festa; no en va Pepe ha format part de la Comissió en 6 ocasions i des dels 3 anys ha gaudit de manera activa de les festes.

Finalment, Buigues ha intentat transmetre quines són les seues emocions en participar a les festes de Sant Joan. També ha narrat la vinculació que hi té, gràcies als seus avantpassats i ha convidat a gaudir-ne.

Pin It on Pinterest