Select Page

Passat dimecres, dia 6 d’abril, s’iniciava el cicle de presentació de llibres ”Altea, llibres a la primavera”, amb la presentació de l’obra ”Un sepulcre de lletres minúscules” de Silvestre Vilaplana. Al voltant d’unes trenta persones van assistir a este acte celebrat a la Casa de Cultura, entre elles també l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares. Va presentar el llibres Baltasar Ripoll, professor associat de la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant i el regidor de Cultura, Diego Zaragozí.

”Un sepulcre de lletres minúscules” és una novel•la de suspens que tracta sobre huit persones en una situació desesperada que es troben a una casa i tots han acceptat un tracte amb un misteriós personatge quan les circumstàncies han estat tan extremes que no han trobat cap altra eixida.

  • Segona presentació de llibres del cicle ”Altea, llibres a la primavera”

El pròxim dijous, 14 d’abril, la Casa de Cultura tornarà a acollir una nova presentació de llibres, en aquest cas serà el torn de dos obres, per un costat ”La Marina Baixa en 1791. Informe de l’obispo Fabián” de l’autor Francisco Fabián y Fuero i ”La vila de Vilajoiosa. Fundació i notícies d’un poble medieval” d’Agustí Galiana. Les dos obres estaran presentades per César Evangelio.

L’informe de la primera obra, fins a hui inèdit, aporta dades històriques de cada municipi de la comarca preses llavors de l’arxiu diocesà, i ofereix un llistat de les construccions rurals de cada terme municipal, amb els noms de tots els propietaris de finques rústiques.

La segona obra sobre la història medieval de la Vila, està basada en documents recopilats durant els últims anys. Un dels quals és la carta de poblament, que està datada el 8 de març de 1301. Es narren amb detall les circumstàncies de la conquesta a mitjan del segle XIII.

Pin It on Pinterest