Select Page

Passat dissabte, 13 de febrer, tenia lloc a l’església Parroquial la presentació del cartell anunciador de la Setmana Santa d’Altea, que enguany ha realitzat el fotògraf alteà, Diego Coello.

La presentació va estar precedida per un passacarrer que començava a les 18 hores, acompanyat per la Banda de Cornetas y Tambores de la Real Cofradía de San Pedro Apóstol de Yecla, amb eixida des de l’església de Sant Francesc i arribada a l’església Parroquial. Seguidament es fa oficiar una missa i a l’acabar es va conèixer el cartell que serà la imatge de la Setmana Santa d’Altea d’enguany.

El cartell mostra una imatge d’un dels fanals de la processó del Divendres Sant a Altea, en primer pla, i al fons la cúpula de l’església Parroquial d’Altea, un dels símbols més reconeguts del poble. En paraules de Diego Coello, ‘’el nostre poble és conegut internacionalment per la cúpula del temple on estem reunits, i aquesta forma part del cartell. Però calia incorporar un altre element que ens transmetera, com he dit abans, el sentit de la Setmana Santa’’, en referència al fanal que apareix en primer pla. El fotògraf alteà va agrair la confiança dipositada en ell per la Junta Major de Confraries d’Altea, i pel rector José Abellán, per a la realització d’este cartell anunciador.

Entre el nombrós públic que es va reunir a l’Església Parroquial estava el regidor de Festes, Vicent Ripoll; el president de la Junta Major de Confraries d’Altea, Pepe Serrat; els presidents de les quatre confraries del poble, Nazareno, Ecce Homo, Verge dels Dolor i Sant Sepulcre; els clavaris de les Festes del Crist 2016, així com les dames, les reines i els membres de la comissió.

La programació d’actes de Setmana Santa continuarà proper dissabte, dia 20 de febrer, a partir de les 18:30 hores, amb una solemne missa en honor a la confraria de l’Ecce Homo, en l’Església Parroquial, a la que seguirà la lectura del pregó a càrrec de Francisco Bernabé i un concert interpretat pel quartet de corda Odessa d’Ucraïna. Els actes organitzats amb motiu de la Setmana Santa seguiran fins al dia 28 de març, Dilluns de Pasqua.

Pin It on Pinterest