Select Page

  L’edil de Turisme, Vigela Lloret, acompanyada per l’edil de Presidència, Jesús Ballester i per l’edil de Noves Tecnologies, Vicent Sanz, han presentat la senyalítica, el tríptic i la web, altea.es/bic, que l’Ajuntament ha creat per a donar a conèixer a turistes i residents les quatre rutes que desemboquen en la zona declarada Bé d’Interès Cultural d’Altea, BIC.

  ‘’Tal com havíem anunciat, indicava Vigela Lloret, Altea explica ja amb la senyalització turística de les rutes BIC’’. Lloret subratllava també la importància que ‘’aquesta senyalització estiga ja operativa, abans de Setmana Santa i de la temporada turística alta’’.

  L’edil explicava que la iniciativa va sorgir ‘’gràcies a l’aprovació de Bé d’Interès Cultural del Baluard Renaixentista d’Altea, l’any 2013, després de la qual cosa, durant tot l’any 2014 hem estat treballant en el disseny de les rutes i els diferents punts informatius de cadascuna d’elles’’.

  Així mateix, l’edil de Presidència destacava el ‘’important suport al projecte de la Conselleria de Turisme de la Generalitat Valenciana que ha finançat més del 80% del mateix’’.

  Les rutes BIC recorren diverses zones des del centre d’Altea fins a l’àrea declarada BIC, en el casc històric de la localitat. ‘’Comptem amb tota la senyalització turística per a poder recórrer aquestes rutes amb la informació precisa de cadascuna d’elles, perquè turistes o residents amb ganes de conèixer el nostre poble amb més profunditat accedisquen a tota aquesta informació alhora que passegen per les rutes’’, assenyalava Lloret.

  Per la seua banda, Jesús Ballester, edil de Presidència, assenyalava el treball ‘’de més de dos anys de documentació’’ dut a terme des de l’Ajuntament, per a ‘’donar resposta a aquesta demanda dels turistes que ens visitaven i que sol·licitaven la informació que avui es pot trobar en tota la señalítica que presentem’’.

  ‘’Vam arreplegar aqueixes demandes i reivindicacions i, en un primer moment, a través de la documentació aportada pel catàleg de béns patrimonials d’Altea, es va establir un conveni amb el seu autor, per a poder utilitzar part d’aqueixos continguts en tota la informació que es plasma en aquests quatre recorreguts que naixen de diferents punts d’Altea i que conflueixen tots ells en el BIC, el Bé d’Interès Cultural, el baluard renaixentista d’Altea’’, explicava Ballester.

Les rutes BIC d’Altea

  Les quatre rutes es diferencien pels punts d’eixida de cadascuna d’elles, però totes desemboquen en la zona BIC. La primera ruta, recorre Bellaguarda, i s’inicia en la plaça de José María Planelles, zona comercial d’Altea, i finalitza en el Portal Vell, on el turista podrà seguir visitant els carrers del Casc Antic. La segona ruta és el baluard de la Casa de la Senyoria, en aquest cas s’inicia des de la plaça del Convent, segueix pel Pont de Moncau i la Costanera del Mestre de la Música i finalitza en el baluard de la casa de la Senyoria. La tercera ruta comença en el raval mariner, s’inicia al costat del mar, i des d’aquest punt inicia el seu camí fins a arribar a la plaça Carmelina Sánchez Cutillas. La quarta ruta s’inicia en les instal·lacions ferroviàries, inaugurades en 1914, i des d’ací es dirigeix a la plaça Carmelina Sánchez Cutillas, pels carrers Alacant i Sol.

  Com explicava Vicent Sanz, edil de Noves Tecnologies, ‘’les quatre rutes finalitzen en l’àrea BIC, però cadascuna d’elles desemboca en un punt del mateix, i dins d’aquest, trobem diversos tòtems en els quals destaquem algunes peculiaritats del BIC’’.

Les rutes BIC a l’abast de visitants i residents: senyalítica, tríptic, codi QR i web

  Amb la finalitat de que tant turistes com a residents coneguen el traçat històric d’Altea en relació amb el baluard renaixentista, l’Ajuntament ha editat un tríptic en el qual es presenta no solament la informació sobre el mateix i els quatre recorreguts esmentats, sinó el perfil del que és el baluard renaixentista d’Altea, una silueta identificativa de l’urbanisme alteà en el segle XVII.

  La senyalítica de les rutes de completa amb la instal·lació de 15 tòtems en els quals s’indica el començament de cadascuna de les rutes, amb mapes i informació sobre les mateixes. ‘’A través d’aquesta senyalítica, explicava Vicent Sanz, sabrem on ens trobem i el sentit que hem de seguir en cada ruta’’.

  La senyalítica es complementa amb 42 plaques identificatives de les rutes i tres plaques de ruta amb peu, ‘’per a facilitar en tot moment la informació al turista i visitant de què és el que va a trobar al llarg del traçat de les rutes’’, assenyalava Ballester.

  En el disseny de tots els elements de la senyalítica s’ha tingut en compte la seua integració en l’arquitectura i a l’entorn d’Altea. ‘’Des del Departament de Patrimoni municipal, explicava Lloret, s’ha acceptat la proposta d’utilitzar materials com l’acer tallen i el metacrilat que s’integren molt bé en el paisatge i no provoquen cap distorsió en l’urbanisme local’’.

  A més, tota la informació de les rutes està disponible també en la pàgina web altea.es/bic, ‘’a la qual es pot accedir des de qualsevol dispositiu mòbil com tablets i telèfons intel·ligents’’, informava Sanz.

  L’edil ha destacat que ‘’la informació de les rutes es pot trobar en sis idiomes, castellà, valencià i anglès en els tòtems i el tríptic i en alemany, francès i rus a través del codi QR que es pot trobar en els tòtems’’.

  Sanz indicava que ‘’a través del codi QR s’accedeix directament a la pàgina web del BIC on trobarem imatges i descripcions de cadascuna de les rutes en els sis idiomes indicats i un mapa, amb la tecnologia Google, amb el qual el visitant es pot situar des del mòbil i localitzar el següent punt indicatiu de la ruta’’.

  Vigela Lloret ha volgut ressaltar el treball conjunt dels diversos departaments municipals en la promoció del projecte BIC. ‘’El projecte, explicava Lloret, sorgeix dels departaments de Turisme i de l’equip de Cultura i es duu a terme amb la col·laboració dels departaments d’Escena Urbana i d’Urbanisme, així com dels tècnics Paco Zaragoza i Alicia Garijo, a tots ells traslladem el nostre agraïment’’.

  L’edil de Turisme destacava que ‘’aquest treball dóna contingut a l’estratègia de Turisme VisitAltea a través de la qual estem promocionant Altea a nivell tant nacional com a internacional’’.

Pin It on Pinterest