Select Page

  La Regidoria d’Educació ha organitzat un curs destinat a mestres de primària i professors de secundària dels col·legis i instituts d’Altea, públics i concertats, que el seu objectiu és abordar la rellevància de l’educació de valors a través del cinema. 

  L’edil d’Educació, Aurelia Álvarez, ha presentat la iniciativa acompanyada per Javier Pascual, mestre jubilat i sotsdirector del Festival de Cinema de l`Alfàs del Pi, que serà l’encarregat d’impartir el curs que, a més, compta amb el respatler del CEFIRE. 

  El programa, que constarà de dos cursos de cinc sessions cadascun, començarà a mitjan febrer i s’impartirà en dimarts alterns, en el saló d’actes del Centre Social, on es projectaran les pel·lícules que formaran part del programa. 

  Aurelia Álvarez ha destacat la vigència del curs, ‘’perquè en els col·legis i instituts s’impartirà molt ràpid l’assignatura d’Educació en Valors”. A més, ha explicat que ‘’encara que el curs està dirigit a mestres i professors dels col·legis d’Altea, també podran assistir els pares d’alumnes que ho desitgen’’.

  Javier Pascual, que ja ha impartit altres cursos per al CEFIRE, ha explicat els continguts del programa que, en aquest cas, aprofitarà el cinema com una eina d’ensenyament”. ”A més, indicava Pascual, el cinema és una eina molt útil per a acostar-se als joves’’.

  En la primera sessió del curs, que començarà el 17 de febrer, s’abordarà la temàtica dels prejudicis sexistes, amb la projecció de la pel·lícula ‘’Whale Rider’’. El dimarts 24 de febrer, la temàtica del curs se centrarà en l’acceptació del diferent, i es projectarà “Azur i Asmar”. El 3 de març es treballarà el tema del consumisme a través del visionat de la pel·lícula “Xiquets del paradís”. El 10 de març es tractarà el respecte pel medi ambient amb la pel·lícula “La princesa Mononoke”. I en l’última jornada, el dia 17 de març, es projectaran diversos curtmetratges sobre diferents problemàtiques socials. El curt “Binta” serà l’eix per a treballar el tema “altres formes de mirar el món”. A través del curt “El circ de les papallones”, es treballarà l’estimulació de l’autoestima i la superació com a manera de desenvolupament personal. Finalment, es treballarà l’assetjament escolar amb el curt “Bulling”.

Pin It on Pinterest