Select Page

La regidora de Cultura, Marga Riera, ha presentat aquest matí la present edició de la ‘Ruta de les Ermites’, que començarà el 12 d’abril en l’ermita de Santa Bàrbara i es perllongarà fins al 19 d’abril en l’ermita de Sant Lluis. Una ruta amb set ermites i set concerts i que, tal com ha explicat Riera, “impregnarà tot el terme municipal amb música de diferents estils que es podrà escoltar en les set actuacions que contempla la ruta”.

L’edil ha posat l’accent que es tracta de “una setmana d’actuacions amb un programa variat de concerts i agrupacions musicals, on el públic podrà gaudeixes des de música de cambra, fins a òpera i sarsuela entre uns altres”. Els concerts tindran lloc a les set de la vesprada els dies laborables, i a les dotze del migdia els festius.

La Ruta de les ermites començarà el dissabte 12 d’abril amb un concert en l’Ermita de Santa Bàrbara a les 12:00 hores, amb un recital de Flauta i Saxofon, a càrrec de Cristina Ors, Saxo; Ana Alvado Fuster, flauta; i Jesús Gómez Rodríguez, piano. El dilluns, 14 d’abril, a les 19:00 hores en l’ermita de San Isidro ‘Saxemble’, Quartet i Ensemble de Saxofones del Conservatori Professional d’Altea. El dimarts 15 d’abril, en el Convent de l’Olla, actuació del Cor Ars Antiqua. El dimecres, 16 d’abril, en l’Ermita de Sant Roc, Musicaltea Brass Ensemble. El dijous 17 d’abril, en l’Ermita de Sant Antoni i Sant Jaume, Fantasia de Càmera, amb Luis Alvado i Carles Guillem al piano; Marta Guarinos Lanuza, clarinet i Anna Falgas, violoncel. El divendres 18 d’abril, a les dotze del migdia en l’Ermita de Sant Tomàs, Cançons del segle XVIII i XIX. I el cicle acaba el dissabte 19 d’abril en l’ermita de Sant Lluis amb un concert d’Òpera i Sarsuela amb obres de Mozart, Puccini, Poulenc i Chapì, amb la soprano, María Teresa Juan i Cynchia Moleón, i Hector Plácido al piano.

Marga Riera ha agraït la col·laboració desinteressada de les Comissions de Festes de les partides on se situen les ermites, que les engalanen per a l’ocasió i complimenten al públic, i també a les Carmelites Descalces del Convent de l’Olla. També ha tingut paraules d’agraïment per als professors i alumnes del Conservatori que participen activament en els concerts, i al personal de l’Ajuntament.

Finalment, ha ressaltat que aquests concerts “congreguen a molta gent, amb una mesurava d’uns 300 espectadors per cita”. En els concerts els músics se situen a l’interior de les ermites, i el públic en l’exterior, normalment són llocs de gran bellesa paisatgística, que conviden al recolliment.

Pin It on Pinterest