Select Page

Malgrat la crisi i als problemes de finançament, Es Castell de l´Olla va disparar un dels seus millors castells en els ja 27 anys que se celebra. A l’esdeveniment pirotècnic va acudir, per segon any consecutiu el President de la Generalitat , Alberto Fabra, acompanyat pels Consellers de Sanitat, Manuel Llombart, i de Turisme i Economia, Màxim Buch. A més van estar convidats per la Confraria del Castell, el Director general d’Indústria, el Director General de Turisme o el Vicepresident del Patronat de Turisme d’Alacant. Tots ells van ser rebuts per l’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, i el President de la Confraria del Castell de l´Olla, José Pérez, que van actuar d’amfitrions durant tota la nit.

Després del tret de el “Castell”, les felicitacions es van repetir entre els convidats i els organitzadors de l’esdeveniment.

Un any més l’encarregat va ser la pirotècnica de Carlos Caballer, que durant una mica més de vint minuts va disparar 1300 quilos de pólvora. Cinc plataformes instal·lades mar endins, van ser les encarregades de fer de base del tret de les nombroses carcasses preparades per a tal fi, amb una varietat de més de 12 colors diferents en cadascun dels seus trets.

Per a José Pérez Gorgoll, President de la Confraria, “són molts els nervis que passem al llarg de tots aquests dies per a un espectacle que amb prou faenes dura 20 minutos, però ara mateix hem vist recompensat tant esforç”. Part de supervivència d’aquest esdeveniment tan singular ve dels estaments públics, “el nostre treball és seguir recaptant suports. Ja hem agafat el compromís del Patronat de Turisme, la Generalitat, i pel seu lloc de l’Ajuntament, perquè es Castell siga possible en el 2014 també”, va concloure Gorgoll.

Per a l’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, tot esforç per part del Consistori alteà sempre és poc, sobretot en els temps que corren, “cada vegada és més difícil, és necessari l’esforç de més gent, perquè siga possible i siga una realitat es Castell. Però al final veus que l’ambient és magnifique i estem molt satisfets de l’aconseguit”.

Segons Ortiz, “ens hem convertit en una referència, no solament de la Costa Blanca, sinó en tota la Comunitat Valenciana. La promoció i que es conega Altea, és una aposta molt important a nivell turístic. Demostrar que sabem fer coses i que siguen diferents a les quals fan els altres, és molt important”, va destacar el primer edil alteà.

Pin It on Pinterest