Select Page

 El conegut fotògraf alteano Diego Coello sorprèn amb un cartell inspirat en el llibre “Matèria de Bretanya” de l’escriptora Carmelina Sánchez Cutillas.

Aquest matí es presentava en el Palau Altea Centre D´Arts el cartell anunciador de la 40 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d’Altea.

 Un cartell realitzat pel fotògraf alteano Diego Coello i que reflecteix, en una composició fotogràfica inspirada en el llibre “Matèria de Bretanya” de Carmelina Sánchez Cutillas, l’esperit del certamen que enguany té com tema central “Alteanos, arts i lletres”. El President de la SFA, Josep Juan Lanuza, va tenir paraules d’admiració pel treball realitzat per Coello, “el cartell té moltes interpretacions però arreplega la sensibilitat artística del Certamen i del poble d’Altea, reflecteix la nostra identitat com alteanos i el nostre patrimoni cultural que entre uns altres és el nostre Certamen”. Lanuza va tenir paraules de reconeixement para Coello, “la família del qual ha estat vinculada a la Filarmónica tota la seua vida”, havent estat el seu pare President de l’entitat durant molts anys. Diego Coello, va voler explicar que el cartell està basat en una idea que va prendre del llibre de memòries “Matèria de Bretanya” de Carmelina Sánchez Cutillas que reflecteix l’Altea dels anys cinquanta. En una composició fotogràfica amb un aire d’antiguitat en la qual al fons s’albira la silueta del Nucli antic, un xiquet recorre a peu les vies del tren entre Cap Negret i Altea portant en la mà unisca Xirimita, mentre les vies simbolitzen les tecles d’un piano. El cartell, va dir Coello, ha de ser un conjunt que arreplegue les idees del Certamen, com l’obra obligades que en aquesta edició aquesta dedicada als artistes alteanos i la música dels quals està protagonitzada pel piano i la Xirimita.. Diego Coello no va poder reprimir l’emoció recordant la figura del seu pare, “des que vaig nàixer he estat vinculat a la Filarmónica, per això per a mi realitzar aquest cartell ha estat un gran repte i, alhora, una gran satisfacció”. La 40 edició del Certamen servirà també per a celebrar un esdeveniment important per als alteanos, com és la celebració del 25 aniversari del Castell de l`Olla. El President de la Cofradia del Castell, José Pérez Gorgoll, va agrair la col·laboració de la Banda que oferirà en dos concerts, el de Santa Cecilia i el concert de clausura del Certamen, el Poema Sinfònic “Castell de l`Olla”. Gorgoll va ressaltar que “Volíem donar a conèixer la història d’aquests anys, on es Castell de l`Olla no només ha estat focs artificials, sinó que també ha tingut un costat cultural i artístic amb els cartells realitzats per pintors o els textos literaris. En l’any 2000 es va arribar un altíssim nivell al convertir-lo en un espectacle piro-musical amb la composició del Poema Sinfònic amb text de Ricardo Bellveser i música del mestre Bernardo Adam Ferrero”. En representació de l’Ajuntament d’Altea va acudir a la presentació l’edil de Festes, Marga Riguera, que va ressaltar el motiu central del Certamen d’enguany “Alteanos, arts i lletres” ja que “arreplega el vincle que sempre hem tingut els alteanos amb la música i l’art, així ho han reflectit Diego Coello amb el seu cartell i Jaime Ripoll amb l’obra obligada”. Riera ha recordat que El Certamen de Bandes de música d’Altea “és, ha estat i segueix sent una referència a la Comunitat haValenciana, a nivell nacional i internacional de la música de bandes”. 

Pin It on Pinterest