Select Page

Carolina Punset assegura que el 99% de la tanques que existeixen a Altea són il·legals


La regidora d’Urbanisme, Carolina Punset, assenyala la proliferació d’una gran quantitat de tanques publicitàries en el terme municipal i especialment, en la zona de la Serra d’Altea i la seva carretera nacional-332.


Punset remarca que aquestes se situen tant en carreteres com en terrenys privats i públics i per això sol·licita la col·laboració dels veïns perquè informin sobre l’existència de tanques que fins al moment no han estat localitzades pels efectius municipals. “Aquestes tanques no aporten gens bo al municipi, ni ingressos perquè no han sol·licitat les llicències preceptives i a més, degraden el paisatge, un 99% de les tanques que existeixen a Altea són il·legals”, constata la regidora afegint “encara que siguin il·legals no podem arrencar-les sense més, perquè moltes d’elles estan en terrenys privats. Cal iniciar un expedient administratiu per a cadascuna de les tanques però estem decidits a lliurar al terme municipal de totes aquestes infraestructures que a més, en la seva major part, ni tan sols han pagat ni sol·licitat cap llicència a pesar d’estar obligats a això per la nostra ordenança”.


Urbanisme ha iniciat un inventari de més de 60 tanques que els celadores municipals han pogut localitzar. “Molt a pesar d’aquest inventari –remarca la regidora- és possible que existeixin moltes altres indegudes en el terme i per això sol·licitem col·laboració a tots els veïns d’Altea perquè ens indiquin mitjançant instància dirigida al nostre departament on hi ha més cartells que nosaltres no hàgim pogut detectar”.


El procés no és fàcil assenyala Punset “ja que són molts i molt distints els propietaris i per tant desenes els procediments a iniciar, el tractament és diferent quan se situen en terrenys privats o públics, hi ha dificultat per a localitzar als propietaris i possibles repercussions negatives en els anunciants”.


Finalment Punset conclou dient “hem de cuidar la imatge d’Altea si volem que segueixi sent una font d’atracció per a turistes i visitants, pel que farem un esforç especial en aquest i altres temes per a aconseguir-lo”.

Pin It on Pinterest