Select Page

Durant el seu mandat es va gestar el vigent Pla General d’Ordenació Urbana i el Pla de Rehabilitació del nucli antic


Altea ha perdut a un dels seus alcaldes més destacats, Juan Alvado Pérez “Joan el Penyo”, el primer alcalde de la democràcia alteana. Amb 85 anys ha mort este 4 d’abril en el municipi on va nàixer i va viure tota la seua vida. Alvado va nàixer al Portal Vell on son pare Miguel “El Penyo” i Isabel sa mare, tenien un celler i es va casar amb Francisca Zaragozí. Tota la corporació municipal actual lamenta profundament la seua pèrdua i l’alcalde d’Altea, Andrés Ripoll, ha recordat el seu tarannà afectuós amb els seus i la seua gran capacitat de treball.
Juan Alvado ha sigut un home que ha marcat sensiblement el destí del municipi sent el màxim dirigent de l’Ajuntament alteà durant tres legislatures, entre 1979 a 1991, en un principi amb Unió de Centre Democràtic i més tard amb el Centre Democràtic i Social. Els que el coneixien diuen d’ell que era molt volgut pels seus veïns, amb gran personalitat i carisma “un bon home amb molta capacitat política”. Eixos dots li van permetre en eixos 12 anys de gestió municipal, realitzar obres emblemàtiques com el passeig del Mediterrani o importants millores en centres educatius com al col·legi Garganes o L’Olla.
La seua capacitat dialogant va permetre que en eixos primers anys de transició, la normalitat democràtica imperara “sent sempre defensor del seu poble”. El planejament urbanístic que caracteritza a Altea es va generar durant el seu mandat amb el Pla General d’Ordenació Urbana de 1982 que està encara vigent igual que es va gestar el Pla Especial de Rehabilitació i Conservació del Casc Històric d’Altea. La seua empremta també es va notar en l’apartat social sent president de l’Associació El Verdader durant 30 anys, càrrec amb què va incrementar el patrimoni de l’entitat i amb el que va impulsar el projecte Emaús per a la rehabilitació de menors. Hui en dia Emaús compta ja amb 18 centres en tota la Comunitat Valenciana. En 2009 va dimitir del càrrec per la seua avançada edat i va rebre un homenatge en la Residència de la Tercera Edat Les Boqueres. En l’àmbit cultural, Juan Alvado, va ser també president de la Societat Filharmònica Alteanense a finals dels anys 70.
El seu interés per la política li va portar a participar en la coneguda com “Operació Roca” una candidatura a la presidència del govern central liderada per Miguel Roca en 1984 pel Partit Reformista Democràtic que no obstant això, no va arribar a governar.
Altea perd una gran figura de la seua història més recent amb la defunció de Juan Alvado Pérez.
El funeral tindrà lloc demà dimarts 5 d’abril a la parròquia Mare de Déu del Consol a les 16:00h. Descanse en pau. 

Pin It on Pinterest