Select Page

L’alcalde i l’edil de Trànsit i Seguretat Ciutadana inauguren el sistema, acompanyats per altres edils de la corporació i membres de l’Associació Veïns Cooperant


Este matí, l’alcalde d’Altea, Andrés Ripoll i la regidora de Trànsit Seguretat Ciutadana, Patricia Mora, han inaugurat a les dependències de la Policia Local el sistema de videovigilancia que hi ha instal·lat al municipi d’Altea a càrrec del Pla PIP de la Generalitat Valenciana amb l’objectiu de millorar el trànsit i la seguretat a Altea. L’alcalde i l’edil han estat acompanyats per alguns dels regidors de la corporació Municipal i també per representants de l’Associació de Veïns de la Serra i de, col·lectiu Veïns Cooperant, els que s’han manifestat molt satisfets de la mesura implantada.
Darrere d’una àmplia explicació del funcionament del sistema desenvolupat per Consultoria Tècnica Avançada, que ha consistit en la instal·lació de 19 càmeres i lectors de matrícules estratègicament situades en rotondes, encreuaments, accessos al terme municipal i urbanitzacions, gestionades des de les dependències de la Policia Local, Patricia Mora ha comentat que es tracta de “un projecte integrat de telecomunicacions i videovigilancia que permetrà incrementar l’eficàcia de la policia local, ja que es va a poder intervindre de manera immediata quan la intensitat del trànsit així ho requerisca, i també permetrà incrementar la seguretat dels veïns, tant del nucli urbà com de les urbanitzacions”.
Durant la seua intervenció, Mora hi ha detallat que “este és un dels 15 projectes del Pla PIP i té un cost de 300.000€, que junt amb la instal·lació de càmeres en la zona de Cap Blanch que tenia un cost de 70.000€, és la major inversió realitzada al nostre municipi quant a seguretat i telecomunicacions es referix”.
Per la seua banda, l’alcalde ha indicat que “durant esta legislatura la millora de les instal·lacions de la policia local ha sigut important per a millorar la seguretat de la ciutadania ha sigut important; s’han renovat els vehicles, hem implementat este gran projecte de càmeres de seguretat, s’han canviat totes les comunicacions de la policia local, ens hem integrat en la Xarxa COMDES de Conselleria tindre una comunicació via satèl·lit, amb la qual cosa les instal·lacions de què disposa ara Altea per a la protecció del ciutadà i del trànsit crec que són acords amb les necessitats que teníem”.
“Este sistema que estem inaugurant hui està plantejat de tal manera que les gravacions es duen a terme en dos llocs diferents i a més està previst que en qualsevol moment es puguen instal·lar noves càmeres”, ha matisat l’alcalde; qui a més ha comentat que “el sistema té moltes altres aplicacions que a poc a poc se n’aniran instal·lant en un futur, perquè el nostre objectiu ara era el de controlar el trànsit i augmentar la seguretat ciutadana i és una satisfacció el veure des d’ací les instal·lacions que freqüenten els ciutadans d’Altea”.
Finalment, Andrés Ripoll ha reiterat l’agraïment, ja realitzat per l’edil d’àrea, als veïns del municipi “que han estat col·laborant amb la regidoria a través de Veïns Cooperant i els suggeriments de la qual ens han permés en esta legislatura millorar l’àmbit de la seguretat en el municipi”.
Acompanyant les autoritats municipals han estat també alguns dels integrants de Veïns Cooperant i en nom seu José María Izquierdo, ha agraït al consistori l’execució de l’esmentat projecte. “Per a nosaltres que vivim a la Serra ens resulta molt bo que hi haja un control d’entrades i eixides a les urbanitzacions. Si a més, açò s’unix a un reconeixement de lectura de matrícules per a comparar-les amb la base de dades de cotxes buscats de la policia, perquè augmenta la nostra seguretat i els robatoris disminuiran”, ha comentat Izquierdo, qui ha volgut parlat també que “la seguretat està per damunt de qualsevol mesura de protecció del dret de privacitat, que es vulnera de forma xicoteta”.

Pin It on Pinterest